Συνεντεύξεις

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΖΗΣ

By  | 

Γράφει: η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη και η Αγγελική Μεταξά

1.  Είστε ένας ηθοποιός με μακρά  και πολύ επιτυχημένη πορεία στον χώρο του θεάτρου. Παρ’ όλα αυτά κινείστε μάλλον αθόρυβα. Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς.

Δεν ξέρω αν κινούμαι αθόρυβα, το σίγουρο είναι όμως ότι προτιμώ να μιλάω μέσα από τη δουλειά μου. Είμαι ηθοποιός και σκηνοθέτης και ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος για να ασχοληθώ με κάτι άλλο.

2. Έχετε κάνει τηλεόραση, θέατρο, κινηματογράφο, σκηνοθετείτε παραστάσεις, ασχοληθήκατε χρόνια με το ραδιόφωνο, έχετε υπάρξει παρουσιαστής και είστε και αθλητής του handball. Αν έπρεπε να τα βάλετε σε μία σειρά, ποια θα ήταν αυτή;

Πριν και πάνω απ’ όλα είμαι ηθοποιός, σε όποιο μέσο και αν γίνεται αυτό. Μετά είμαι σκηνοθέτης και μετά όλα τ’ άλλα. Ο αθλητισμός βέβαια, κατέχει  πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

3. Φέτος σκηνοθετείτε την παράσταση »Κι εγώ σ’ αγαπώ» που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 21 Αυγούστου στο θέατρο »Χυτήριο». Μιλήστε μας λίγο για το έργο αυτό.

Είναι ένα πολύ ωραίο αλλά και δύσκολο έργο. Θίγει με πολύ ωραίο τρόπο τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματα που αυτές έχουν τώρα πια. Ξεκινήσαμε πρόβες από πολύ νωρίς, μέσα στον χειμώνα αλλά αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε λόγω συνθηκών. Συνεχίσαμε όμως και ετοιμάσαμε κάτι μοναδικό που τώρα πια το καταθέτουμε στην κρίση σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΖΗΣ

4. Το έργο μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις. Πιστεύετε ότι τη σημερινή εποχή είναι δυσκολότερες;

Σαφώς και είναι δυσκολότερες γιατί δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν μπει τόσο μέσα σε αυτούς τους γρήγορους, αγχωτικούς ρυθμούς της ζωής, που τους έχει παρασύρει όλο αυτό. Αν προσθέσουμε σε όλο αυτό και τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας τότε γίνονται ακόμα δυσκολότερες. 

5. Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να σκηνοθετεί συναδέλφους του;

Εξαρτάται από ποια μεριά το προσεγγίζεις. Αν προσεγγίζεις τη σκηνοθεσία πρώτα ως ηθοποιός είναι λίγο πιο δύσκολο γιατί απαιτούνται άλλες ισορροπίες και ευαισθησίες. Αν αφαιρέσεις την ιδιότητα του ηθοποιού και λειτουργήσεις μόνο ως σκηνοθέτης τότε είναι λίγο πιο εύκολο.

6. Έχετε βρεθεί επί σκηνής και με τη σύζυγό σας. Είναι πιο εύκολο να παίζεις με έναν δικό σου άνθρωπο ή όχι;

Νομίζω ότι είναι λίγο πιο εύκολο γιατί γνωρίζεις τον άλλον και ένας λόγος παραπάνω αν είναι δικός σου άνθρωπος έχεις άλλους κώδικες επικοινωνίας.

7.  Πώς αξιολογείτε την επιτυχία;

Με σεμνότητα και μόνο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΖΗΣ

8. Υπήρξε κάποια παράσταση ή κάποιος ηθοποιός που στάθηκαν η αφορμή στο να γίνετε κι εσείς ηθοποιός;

Όχι,  αλλά από νωρίς ήξερα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός και να είναι αυτό το επάγγελμά μου. Στα 24 μου είχα αποφοιτήσει από τη σχολή και ξεκίνησα να εργάζομαι.

9. Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω, πάλι ηθοποιός;

Εννοείται, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα κάνω κάτι άλλο.

10. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Πρώτα ο Θεός, θα συνεχιστεί το »Κι εγώ σ’αγαπώ» και θα συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά ο μονόλογος »Τζόρνταν» που επίσης έχω σκηνοθετήσει με την Μαρία Κορινθίου.  Ως ηθοποιός, θα έχω τη χαρά να είμαι στο έργο »Μοναξιά στην Άγρια Δύση» του Μακ Ντόνα σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη που θα ανέβει στο Alhambra Art Theater. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές ιδέες, γίνονται συζητήσεις και αναμένουμε…

*Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρης της συνέντευξης χωρίς την αναφορά του site με ενεργό link.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds