ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Παιδαγωγικό project στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Διονύσου

By  | 


Στο πλαίσιο του παιδαγωγικού project «Ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς της Ελλάδας», οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Διονύσου έχουν ανοίξει τις πόρτες τους και έχουμε την χαρά παιδαγωγοί – παιδιά – γονείς να επικοινωνούν, να αλληλεπιδρούν, να συνεργάζονται δημιουργικά, να παίζουν και να χαίρονται, να συμμετέχουν από κοινού στο μαγικό ταξίδι της γνώσης και της εξέλιξης!!!
Το διάστημα αυτό έχουν επισκεφτεί τους Σταθμούς μας και έχουν συνεισφέρει στο παιδαγωγικό μας πρόγραμμα γονείς, γιαγιάδες των παιδιών και πολιτιστικοί σύλλογοι.
Συγκεκριμένα, μπαμπάδες παρουσίασαν σε Σταθμό παλιά παραδοσιακά παιχνίδια όπως σβούρες, σφεντόνα, τυφλόμυγα, πού είναι το δαχτυλίδι, τα μήλα κ.α. Τα παιδιά έμαθαν πώς έπαιζαν παλιά και ταυτόχρονα, παίζοντας τα παιχνίδια αυτά, διασκέδασαν με την ψυχή τους. Επιπλέον, σε άλλους Παιδικούς Σταθμούς έγιναν παρόμοιες δράσεις με την παρουσία γιαγιάδων ή μαμάδων που έφτιαξαν με τα παιδιά παραδοσιακές πίτες του τόπου μας καθώς και γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών του δήμου Διονύσου που επισκέφτηκαν Παιδικό Σταθμό ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε Σταθμό, γιαγιάς καταγόμενης από το όμορφο νησί της Κρήτης που παρουσίασε στα παιδιά τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης που είχε φέρει μαζί της και τους έδωσε να τα γευτούν. Με όλες τις παραπάνω δράσεις, τα παιδιά έμαθαν με βιωματικό τρόπο τα παραδοσιακά ήθη, έθιμα και προϊόντα της χώρας μας.
Σε όλη τη διάρκεια των παιδαγωγικών project στους Παιδικούς Σταθμούς ζητάμε τη συνεργασία και συμμετοχή σας σε εργαστήρια και κατασκευές μαζί με τα παιδιά σας. Σε Σταθμό μας, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους κατασκεύασαν με πηλό αρχαιοελληνικά κοσμήματα καθώς και αρχαία αγγεία με την τεχνική παπιέ μασέ, τα οποία αργότερα θα διακοσμήσουν με παραστάσεις ολυμπιακών αγωνισμάτων . Τα δημιουργήματα αυτά θα εκτεθούν σε «μουσείο αρχαιοελληνικών εκθεμάτων» που θα λειτουργεί εντός του Παιδικού Σταθμού.
Εκτός των άλλων, με αφορμή το παιδαγωγικό project προγραμματίζονται και εξωτερικές δράσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία συνοδεία των γονέων και παρουσία των παιδαγωγών.
Τα παιδιά μέσα από βιωματικές διαδικασίες κατακτούν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες και χαίρονται να βλέπουν τους παιδαγωγούς και τους γονείς τους συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι . Γονείς και παιδαγωγοί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη, την αγάπη για το παιδί!

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds