Θέατρο

ΗΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ

By  | 


  1. Αν και πολύ νέα σε ηλικία, μετράτε ήδη πολλά χρόνια στον χώρο έχοντας κάνει πάρα πολλά πράγματα. Αν σας ζητούσαν να περιγράψετε τον εαυτό σας με 5 λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Οι λέξεις που θεωρώ ότι με χαρακτηρίζουν είναι:  Επιμονή, υπομονή, εργασιομανία, αλτρουισμός, δοτικότητα.

2. Ηθοποιός γιατί;

Για να ζω πολλές ζωές, σε μία.

3. Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να είναι συνεχώς μέσα στα πράγματα;

Καθόλου εύκολο. Εξαρτάται από τις επιλογές βέβαια και από το τι σημαίνει μέσα στα πράγματα. Είναι πολυσύνθετο. Υπάρχουν τα πράγματα ( παρεάκια κλπ που σε εξουθενώνουν και ίσως βρεις και κάποια δουλειά. ) Υπάρχει και ο διαρκής αγώνας αυτοβελτίωσης , προσήλωσης και επιμονής στο στόχο, που κάνει τους άλλους να σε προσέξουν. Εγώ έχω επιλέξει το δεύτερο.

ΗΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ

4. Έχετε διατελέσει διευθύντρια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πώς ήταν σαν εμπειρία;

Μοναδική!!! Είχα διπλό ρόλο για λόγους οικονομικής εξυγίανσης , αυτόν της Προέδρου και εκτελούσα και χρέη καλλιτεχνικής διευθύντριας λόγω ιδιότητας. Η δυσκολία ήταν να αποκτήσω και διοικητικές γνώσεις. Το έκανα με μεγάλη αφοσίωση γιατί ήθελα να κερδίσω το στοίχημα με τον εαυτό μου και εκείνους που με αμφισβήτησαν αρχικά. Η σχέση μου με το προσωπικό που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή καθώς είχα βρεθεί και σαν ηθοποιός μαζί τους , η σχέση μου με τους συναδέλφους, ήταν η απόλυτη εμπειρία. Ίσως γιατί ποτέ δεν μου άρεσαν οι καρέκλες. Ένοιωθα ένα με όλους. Μια γροθιά!

5. Έχετε υπάρξει και δημοτική σύμβουλος. Θα το ξανακάνατε;

Δεν νομίζω ότι θα το έκανα σε επίπεδο θεσμικό. Είναι στη φύση μου να ασχολούμαι με τα κοινά – το κάνω χρόνια- αλλά προτιμώ την ιδιωτική πρωτοβουλία.

ΟΙ »ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ»

6. Υπάρχει κάποια παράσταση από τις οποίες έχετε παίξει μέχρι τώρα, που ξεχωρίζετε;

Ήταν όλες τους «παιδιά» μου! Αν θα ξεχώριζα κάποια , είναι η «Φωνή της Λουντμίλα» σε σκηνοθεσία Άρη Μπαφαλούκα που μου έδωσε μεγάλες συγκινήσεις και την παίζω ακόμα ( είναι σε αναβολή λόγω κορονοιού) καθώς και « Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη που επίσης μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά ( είναι και αυτή σε αναβολή λόγω της  πανδημίας).

7. Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα θέλατε πολύ να παίξετε;

Πολλοί!!! Όλους θέλω να τους παίξω ακόμα και τους αντρικούς!!  Η περιέργειά μου να δοκιμάσω τα όριά μου είναι αστείρευτη!!!

ΗΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ

8. Θέατρο, τηλεόραση ή κινηματογράφος; Ποιο προτιμάτε;

Δεν θα μπορούσα να απαξιώσω κάτι. Και το λέω με την εμπειρία και των τριών ειδών. Είναι διαφορετικά και μη συγκρίσιμα. Το σημαντικό είναι με ποιους συνεργάζεσαι.

9. Φέτος θα σας δούμε στην παράσταση »Ανθισμένες Μανόλιες» που θα ανέβει στο θέατρο Χυτήριο. Μιλήστε μας λίγο για το έργο.

Οι «Ανθισμένες μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλιγκ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, είναι ένα έργο βαθιά ανθρώπινο με ισόποσες δόσεις γέλιου και συγκίνησης. Είναι οι ιστορίες έξι γυναικών που τις ενώνουν και τις χωρίζουν πολλά. Η φιλία είναι η συγκολλητική ουσία. Η φιλία είναι πάνω και πέρα από όλα. Είναι ένας οδηγός αισιοδοξίας και αντιμετώπισης των δεινών που μπορεί να βρουν έναν άνθρωπο.

ΟΙ »ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ»

10. Πείτε μας λίγα πράγματα για τον ρόλο σας;

Ο δικός μου ρόλος είναι της Γουίζερ. Μιας στυφής , ιδιότροπης γυναίκας , δύσκολα προσεγγίσιμης, που όμως μέσα της κρύβει ένα θησαυρό συναισθημάτων και όταν κληθεί να τον ελευθερώσει, ελευθερώνεται και η ίδια. Είναι συμπαθής σαν ηρωίδα στο κοινό γιατί η όλη στάση της καθώς και οι αντιδράσεις της είναι μέσα από αστείους δρόμους. Η μοναξιά της και η αγάπη της για τα ζώα την απενοχοποιούν.

ΗΡΩ ΜΟΥΚΙΟΥ-ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ-ΒΑΣΩ ΓΟΥΛΙΕΛΜΑΚΗ

11. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Δεν μπορώ να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Τώρα προστίθεται και η αβεβαιότητα με την πανδημία. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι είναι σε εκκρεμότητα  η «Φωνή της Λουντμίλα» και «ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν». Για τα υπόλοιπα ίδωμεν!!!

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds