Γειτονικοί Δήμοι

Συνάντηση για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Δήμο Διονύσου, μεταξύ του Δημάρχου Γ.Καλαφατέλη και των Διοικητών Αστυνομίας, Ασφαλείας και Τροχαίας

By  | 

Συνάντηση για θέματα ασφάλειας και πρόληψης παραβατικότητας στο Δήμο Διονύσου,  πραγματοποίησε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, με τη συμμετοχή της νέας Διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου Χαρίκλειας Δημοπούλου, του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ιωάννη Μπαλατσού και του Διοικητή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής  Νικόλαου Δέδε, παρουσία του Ανώτερου Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας εν Αποστρατεία Κωνσταντίνου Χριστόπουλου.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα δημόσιας τάξης και εγκληματικότητας στην περιοχή, μεταξύ των οποίων οι κλοπές και ληστείες, οι καταστροφές σε δημόσια κτήρια και πλατείες του Δήμου από αγνώστους, καθώς και η πραγματοποίηση αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, κυρίως από νεαρά άτομα, κάτι που προκαλεί όχληση στους κατοίκους αλλά και κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων για τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Οι τρεις Διοικητές υποσχέθηκαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους, με σκοπό αφενός την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής μέσω της διενέργειας στοχευμένων ελέγχων  όπου απαιτείται, και αφετέρου τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης υποσχέθηκε από την πλευρά του ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου, μέσω άσκησης πίεσης προς το αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η βούληση του Δήμου για τη σύσταση μέσα στο επόμενο διάστημα «Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας», σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ένα γνωμοδοτικό όργανο το οποίο με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και λειτουργών, είναι αρμόδιο για τη χάραξη μιας αποκεντρωμένης αντιπαραβατικής πολιτικής, με τελικό σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες.

Ο κος Καλαφατέλης ευχαρίστησε τους τρεις Διοικητές για την πολύ καλή και στενή συνεργασία τους με το Δήμο αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία αναφορικά με ζητήματα εγκληματικότητας και ασφάλειας.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds