Γειτονικοί Δήμοι

Κοινή Ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου και της «Ένωσης Γονέων»: Ενότητα, Αγώνας και Συνεργασία για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία

By  | 

Συνάντηση σε εποικοδομητικό κλίμα, με πνεύμα αλληλοκατανόησης για τα προβλήματα των σχολείων και της παιδείας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου 2020 στο Δημαρχείο Διονύσου, μεταξύ στελεχών της Δημοτικής αρχής και εκπροσώπων της «Ένωσης Γονέων» του Δήμου.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν από το Δήμο Διονύσου ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Καρυστινός, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Τσουδερός, η Πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρα Τόκα και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αναστασία Κώνστα, ενώ από την «Ένωση Γονέων» ήταν παρόντες ο Πρόεδρος Δημήτρης Τσιράκης, ο Αντιπρόεδρος Σταύρος Μαντζαρίδης, ο Ταμίας Λύγηρος Λυγήρου, η Γραμματέας Χριστίνα Τσολάκου και το Μέλος Μαριάνθη Πανουργιά.

Πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για όλα τα παρακάτω ζητήματα που έθεσε η Ένωση Γονέων, υπογραμμίζοντας ότι σε συνθήκες πανδημίας δεν θα πρέπει ο Δήμος να κινηθεί στα όρια εφικτού αλλά να προβεί στις αναγκαίες κάθε φορά παρεμβάσεις. Πιο συγκεκριμένα :

A. Η αύξηση των επιπέδων καθαριότητας στα σχολεία ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις λόγω Covid-19, με προσλήψεις καθαριστριών, αίτημα που αναδείχτηκε και μέσα από τις μαθιητικές καταλήψεις. Η καθαριότητα της κάθε σχολικής μονάδας θα πρέπει να ξεκινάει το πρωί με την προσέλευση των μαθητών και να τελειώνει μία ή δύο ώρες μετά την λήξη των μαθημάτων προκειμένου το σχολείο να είναι έτοιμο για την επόμενη ημέρα.

Β. Η ενδυνάμωση-αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ) Αγίου Στεφάνου με τον αναγκαίο αριθμό παιδιάτρων, προκειμένου να εξετάζονται οι μαθητές και να παίρνουν την αναγκαία  βεβαίωση για να γυρίσουν στα μαθήματα τους  χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Επίσης η εξασφάλιση από τον Δήμο της δυνατότητας διεξαγωγής  μαζικών τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Γ. Η σαφής καταδίκη των επεισοδίων που προκλήθηκαν από εξωσχολικούς κατά την διάρκεια των πρόσφατων καταλήψεων καθώς και της οποιασδήποτε προσπάθειας βίαιης χειραγώγησης (εστω και ψυχολογικής) των παιδιών μας. Η Δημοτική Αρχή και η Ενωση Γονέων χαιρετίζουν την ωριμότητα που επέδειξαν οι μαθητές των σχολείων μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία

Τέλος τέθηκε απλά ως θέματα για μελλοντική πιο αναλυτική συζήτηση, η βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών,  η δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων αλλά και χώρου νεολαίας εντός του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου ενημέρωσε τα μέλη της «Ένωσης Γονέων» ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη λάβει απόφαση να προβεί άμεσα, μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Τσουδερού, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω βελτίωση της καθαριότητας στα σχολεία και ιδαίτερα στα νηπιαγωγεία, με μετατροπή του ωραρίου και πρόσληψη νεων καθαριστριών. Δεσμεύθηκε επίσης ότι θα ασκήσει πιέσεις για την αναβάθμιση και καλύτερη στελέχωση του Κέντρου Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ) Αγίου Στεφάνου καθώς και ότι θα εξετάσει το ζήτημα της προμήθειας ενός αριθμού αντι-Covid τεστ για ανάγκες της σχολικής κοινότητας.   

Ακόμη ο κος Καλαφατέλης αναφέρθηκε και στα ζητήματα της σχολικής στέγης, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις αναφορικά με τα νέα σχολεία που πρόκειται να κατασκευαστούν, όπως  το Γυμνάσιο-Λύκειο Διονύσου, το Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου αλλά κι ένα ακόμη σχολείο που σχεδιάζεται στον πρώην χώρο του ΕΠΑΛ στον κόμβο του Παραδρόμου της Εθνικής Οδού.

Από την πλευρά της Ενωσης τέθηκε το πρόβλημα έλειψης αιθουσών του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψην ότι το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο την επόμενη χρονιά αφου αναμένονται 7 τμήματα μαθητών Α τάξης που θα αποφοιτήσουν από τα Δημοτικά σχολεία της περιοχής Η Ενωση πρότεινε τον έλεγχο και την αξιολόγηση του χώρου του ΤΥΠΕΤ, με σκοπό την δημιουργία ενός σύγχρονου και πλήρους σχολικού συγκροτήματος.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στο προσεχές μέλλον, ώστε να παρακολουθηθεί η πορεία των παραπάνω αιτημάτων, καθώς και να συζητηθούν πιο διεξοδικά τα θέματα των κτιριακών υποδομών και της ασφάλειας.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds