Πρόσωπα

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ

By  | 

Όταν η ζωή τρέχει… πρέπει να την ζωγραφίσω με τα δικά μου μάτια για να βρεθώ μέσα στο καμβά και να “αφεθώ” με τα χρώματα και τα πινέλα για να δω τον εαυτό μου”

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Όλοι είμαστε καλλιτέχνες.. Όλοι μας λίγο ή πολύ προσπαθούμε να εκφραστούμε κάπως… Για μένα όλα μπορούν να είναι καλλιτεχνικά. Γιατί έχω τα μάτια που έτσι τα βλέπω. Από τα πινέλα φτάνουμε στους πινακες. Απο τον πηλό φτάνουμε στα αγαλματα, απο τα μολύβια φτάνουμε στα βιβλία απο τις χάντρες φτάνουμε στα κοσμήματα. Ακόμα και απο τα τρόφιμα μπορούμε να φτάσουμε να στήσουμε ένα πιάτο καλλιτεχνικά!!!

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Με έχει επηρεάσει πολύ ο ιμπρεσιονισμος και μετά… αφήνομαι!!!!

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την Τέχνη; Η ανάγκη να ασχοληθώ είναι εσωτερική. Όταν η ζωή τρέχει.. πρέπει να την ζωγραφίσω με τα δικά μου μάτια για να βρεθώ εκεί μέσα… στο καμβά και να “αφεθώ” με τα χρώματα και τα πινέλα για να δω τον εαυτό μου απέναντι!!! Είναι ο καθρέπτης μου !!
Γι αυτό το λόγο όταν εκθέτω τα έργα μου έχω φοβερό τρακ γιατί αφήνω όλους να δουν το “μεσα” μου… Το θαύμα της Τέχνης όμως είναι ότι ο καθένας βλέπει αυτό που έχει στη δική του ψυχή

Από που αντλείτε την έμπνευση σας; Από τη ζωή μου !!! Έχω ταξιδέψει αρκετα. Έχω ζήσει έντονες χαρές και λύπες. Έχω δύο υπέροχα παιδιά κι έναν καταπληκτικό σύζυγο που ειναι πηγή έμπνευσης για μένα!!!

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Θα ήθελα, αλλά θα αφήσω τα έργα μου να μιλήσουν. Θαυμάζω τον Toulouse Lautrec, τον Van Gogh, τον Picasso και απο τωρινούς την Erin Hanson, τον Leonid Afremov.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Προσπαθώ να προκαλώ τον εαυτό μου να γίνεται συνεχώς καλύτερος !!!

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Στην Ελλάδα η Τέχνη πάντα ήταν και είναι πλατια αποδεκτή. Δυστυχώς οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οπότε η πρόκληση είναι πολύ πιο έντονη να φτάσουμε να στήσουμε κάτι που στο δημόσιο χώρο να κάνει τον κόσμο να έρθει σε ανάταση με την τέχνη. Ειναι όμως και ο σκοπος της Τέχνης αυτός!!

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Στόχος μου είναι να κάνω ατομικές εκθέσεις.. Να φτάσω να μπορώ άνετα να εκθέσω τα έργα μου και άρα… το… “μέσα” μου.

Βιογραφικό

Ζωγραφίζει για να εκφραστεί.
Έχει τελειώσει Σχέδιο Μόδας και Ελεύθερο Σχέδιο στην Μ.Βρετανία  που ήταν ένα άλλο πάθος…Δούλεψε και ταξίδεψε σε Ευρώπη και Αμερική 15 χρόνια .. Αναγνωρίστηκε  στο χώρο του παιδικού ρούχου στην Ελλάδα..

Αφού παντρεύτηκε και απέκτησε δυο υπέροχα αγόρια ταξίδεψε και σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής..Τα ταξίδια επηρέασαν πολύ την οπτική και τον τρόπο που βλέπει τα χρώματα..

Επέτρεψε λοιπόν στον εαυτό της το ψάξιμο με τα πινέλα της έκφρασης των συναισθημάτων της… Έχει κάνει σεμινάρια στην ζωγράφο Ελένη Σακαλη στο time of art στη σχολη Βακαλο στο spvivart με την ισπανιδα ζωγραφο Sandra Pons και ψαχνεται ακομα…

Ζωγραφίζει πίνακες και αντικείμενα. Συνδιάζει τα χρώματά της και σε καπέλα …τσάντες επανω. Τα συναισθήματα πρέπει να βγουν ..να εκφραστούν, να φορεθούν….και καμιά φορά να τα εκθέτουμε και στο κοινό για να ακούμε από τον κόσμο την κριτική του αποτελέσματος των πινέλων του.

ΥΓ.Ας μου επιτρέψει η ίδια να προσθέσω ότι είναι εθελόντρια πάνω από 15 χρόνια στο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς και έχουμε συνεργαστεί στενά. Η προσφορά της ήταν και είναι σημαντική.

Για την Τάνια μας ευχόμαστε τα καλύτερα!!!


πηγές:https://www.polismagazino.gr/%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b7-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%ad/?fbclid=IwAR2jRiu9li8hWliiRhX28tCtQ5h2JtZeIAd9P1Zv4tcfSOVieGrsTcDhb7s

www.kifissianorthcity.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds