Φιλοζωικά Θέματα

ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 120 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

By  | 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣ


➡ Για την είσοδο σε #ζώα συντροφιάς, σε συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, υπό όρους και προϋποθέσεις, γνωμοδότησε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο #ΚΑΣ
🗣️ Λίνα Μενδώνη: «Με τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να δίνεται η δυνατότητα σε ζώα συντροφιάς να ακολουθούν τους κτήτορες τους στην επίσκεψή τους σε περισσότερους από 120 αρχαιολογικούς χώρους γίνεται ένα πρώτο, αλλά σημαντικό, βήμα για τον  εναρμονισμό του πλαισίου προσβασιμότητας σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στο πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που ήδη εφαρμόζουν κανόνες εισόδου των ζώων συντροφιάς (…)». 
❌ Με τη γνωμοδότησή του το Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου δεν επιτρέπει την είσοδο σε ζώα συντροφιάς σε αρχαιολογικούς χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας όπως η #Ακρόπολη, η #Κνωσός, η Αρχαία #Ολυμπία, οι #Δελφοί. 
✅ Η είσοδος αφορά σε αναπεπταμένους αρχαιολογικούς χώρους που λόγω έκτασης δεν δημιουργείται πρόβλημα στην κίνηση των επισκεπτών. 
🔗 https://bit.ly/41DXQd0
#MinCultureGr #culture #culturalheritage #Greece #archaeologicalsite

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds