Φιλοζωικά Θέματα

Κλαίει από λύπη και αρνείται να φάει αφού τον επέστρεψαν μόλις 3 μέρες μετά την υιοθεσία

By  | 

Η ιστορία του Πάτσο είναι μια αντανάκλαση του ανθρώπινου εγωισμού

Τα κουτάβια είναι ευγενή όντα, είναι συνδεδεμένα με αυτόν που τους δίνει λίγη αγάπη ή στοργή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φαίνεται να ακολουθούν τους περαστικούς ή να αρνούνται να σας αφήσουν να φύγετε από το σπίτι τους όταν τα επισκέπτεστε.

Όταν εξετάζουμε ένα ζώο χωρίς κηδεμόνα, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τεταμένη. Αφού μαγεύονται από όποιον άνθρωπο τους ρίχνει μια διαπεραστική ματιά ή ασχολείται έστω και λίγο μαζί τους.

Έτσι έγινε και με τον Πάτσο, γράφει το androdass.com

Ο σκύλος είναι μόλις ενός έτους περίπου.

Ο Πάτσο έφυγε χαρούμενος από το κυνοκομείο στην Απουλία (Ιταλία), όπου ζούσε τους τελευταίους μήνες, αφού μια οικογένεια θέλησε να τον υιοθετήσει.

Όλοι στο κυνοκομείο μοιράστηκαν τη χαρά του, καθώς η εύρεση ενός σπιτιού ήταν σχεδόν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για αυτόν. Όταν το σκυλί αρνήθηκε ξανά, η ιστορία μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Τον Πάτσο τον επέστρεψαν ξανά στο κυνοκομείο μόλις τρεις μέρες μετά την υιοθεσία.

Επέστρεψαν το ζωάκι στο κλουβί ακριβώς εκεί που είχαν ορκιστεί να του βρουν σπίτι, σαν να ήταν παιχνίδι.

Το κουτάβι δεν είχε ιδέα τι είχε συμβεί, και η όλη κατάσταση το είχε αφήσει αποθαρρυμένο και σε κατάθλιψη.

Ο Πάτσο έχει αποφύγει να φάει λόγω της απογοήτευσής του: πριν από αυτή την τραυματική εμπειρία, ζύγιζε 23 κιλά και τώρα ζυγίζει 20. Σε λίγες μόνο ώρες, το άτυχο ζώο έχασε 3 κιλά.

Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να ήταν αβέβαιοι για την υιοθεσία και να μην ήθελαν να τον βλάψουν, αλλά δεν γνωρίζουν τις τραγικές συνέπειες που έχουν στη ζωή αυτού του κατοικίδιου ζώου.

Ο Πάτσο δεν κατανοεί γιατί δεν τον ξαναέψαξαν, ούτε γιατί μένει εκεί τώρα.

Δεδομένου ότι ο σκύλος ήταν ντροπαλός, η συμπεριφορά του ζώου αφήνει τους πάντες στις εγκαταστάσεις σε υψηλή εγρήγορση. Έπαιζε με τα φιλαράκια του στο εκτροφείο, αλλά δεν φαίνεται να έχει πια διάθεση για αυτό.

Η ιστορία του Πάτσο αποτελεί παράδειγμα του ανθρώπινου εγωισμού. κανένα ζώο δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί. κοινοποιήστε αυτήν την υπόθεση και βοηθήστε μας να ευαισθητοποιήσουμε. Υιοθετήστε μόνο όταν είστε απόλυτα σίγουροι!

πηγή:https://gr.kristinseale.com/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds