Φιλοζωικά Θέματα

Eνα σούπερ μάρκετ στην Ιταλία έκανε ειδικά καροτσάκια ώστε τα σκυλιά να μπορούν να ψωνίσουν παρέα με τους κηδεμόνες τους

By  | 

Ο διευθυντής ενός σούπερ μάρκετ με μεγάλη ενσυναίσθηση για τα ζώα, κουράστηκε να βλέπει τα σκυλιά να μένουν λυπημένα περιμένοντας έξω από το κατάστημα, όταν οι κηδεμόνες τους έκαναν τα ψώνια τους, για αυτό σκέφτηκε μια έξυπνη ιδέα.

Όποτε παίρνετε το σκυλί σας μαζί σας κάπου δημόσια, είναι πάντα κάτι όμορφο. Είναι υπέροχοι σύντροφοι, οπότε γιατί να μην τους πάρετε μαζί σας όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ;

Ένα ιταλικό σούπερ μάρκετ αποφάσισε να το κάνει αυτό, σχεδιάζοντας τα καροτσάκια τους για να φιλοξενήσει άτομα με σκύλους.


Και τα αποτελέσματα ήταν πολύ ευπρόσδεκτα από όλους.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Unes, Gianfranco Galantini, βρήκε την ιδέα αφού είδε πολλά σκυλιά έξω από τη βιτρίνα του να περιμένουν τους κηδεμόνες τους. Το κατάστημα, που βρίσκεται στην ιταλική πόλη Liano, αποφάσισε στη συνέχεια να κάνει την εμπειρία αγορών λίγο πιο μη βιαστική για τους κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων αφήνοντας τους ανθρώπους να έχουν τα σκυλιά τους μέσα στο κατάστημα.

Δεν είχε περάσει πολύς καιρός που η Unes άρχισε να προσφέρει ειδικά καροτσάκια εφοδιασμένα με ένα διαμέρισμα που επέτρεπε στους κηδεμόνες να βάλουν τα μικρότερα σκυλιά τους, ώστε να μπορούν να βρίσκονται στον χώρο, ενώ ο κηδεμόνας του ψωνίζει.

Όπως είπε η Galantini στη La Repubblica , «Οι ιδιοκτήτες μικρών σκύλων μπορούν τώρα να αποφύγουν να τα αφήσουν έξω, δίνοντάς τους την ηρεμία να πάρουν όλο το χρόνο που χρειάζονται για να κάνουν τις αγορές τους. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε μόλις πρόσφατα, αλλά έχουμε ήδη παρατηρήσει πόσο πολύ την εκτιμούν οι πελάτες μας. ”

Ήταν ήδη νόμιμο για τα σκυλιά να εισέρχονται σε καταστήματα όπως το Unes, αρκεί ο κηδεμόνας του ζώου να είχε τον έλεγχό τους όλη την ώρα. Ωστόσο, τα καροτσάκια απλώς το έκαναν πιο εύκολο, διότι παρείχε στους ιδιοκτήτες ένα μέρος για να βάλουν το κατοικίδιο ζώο τους ενώ ψωνίζουν, επιτρέποντάς τους έτσι να εκμεταλλευτούν το δικαίωμά τους να φέρουν τα σκυλιά τους μαζί τους στο κατάστημα.

O  Galantini είπε ακόμη ότι όλα τα καροτσάκια καθαριζόντουσαν και τα απολυμάνανε μετά από κάθε χρήση. Και δεν αντιμετώπισε ποτέ δυσμενή προβλήματα, παρόλο που είπε ότι ένας σκύλος γάβγιζε λίγο στην αρχή, αλλά στη συνέχεια «ηρέμησε αμέσως» όταν το καρότσι άρχισε να κινείται.

Η ιδέα ήταν τόσο επιτυχημένη, που άρχισε να εξαπλώνεται, με την εταιρική διοίκηση της Unes να ρωτάει τον Galantini σχετικά με τη διάδοση της ιδέας σε άλλα καταστήματα της Unes σε ολόκληρη τη χώρα.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds