Διάφορα

ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ

By  | 

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ο Δήμος Μαραθώνα απέκτησε την πρώτη Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, προς όφελος των συμπολιτών μας όχι μόνο του εν λόγω Δήμου, αλλά και της Διοικητικής Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής γενικότερα. Η κινητή μονάδα δίνει στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολία στις μετακινήσεις, τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν με ποιοτικές υπηρεσίες κατ’ οίκον, και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Το έργο υλοποιείται κατόπιν διαγωνισμού σε συνεργασία με τον φορέα ΘΑΛΠΟΣ – Ψυχική Υγεία, την εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και τον Δήμο Μαραθώνος, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος για να λειτουργήσει το Γραφείο Υποστήριξης της Κινητής Μονάδας, καθώς και το Κέντρο Ημέρας, το οποίο θα εγκαινιάσουμε σύντομα.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Επόμενος σταθμός μας προς την υλοποίηση ενός ποιοτικού συστήματος υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ήταν η όμορφη πόλη της Άρτας,όπου εγκαινιάσαμε την τέταρτη κατά σειρά δομή μας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ένα Κέντρο Ημέρας και μια Κινητή Μονάδα για τους συμπολίτες μας με άνοια και τους οικείους τους που τους φροντίζουν. Το έργο υλοποιήθηκε κατόπιν διαγωνισμού σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer Αθηνών.

Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί σε χώρο που παραχώρησε το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ομαδικής και ατομικής υποστήριξης. Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα εξασφαλίζει την πρόσβαση όλων σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ακόμα και των συμπολιτών μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας κατ’ οίκον, στο Δήμο Άρτας, καθώς και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή αρχή!

… Και συνεχίζουμε!

Γιατί πιστεύουμε στην μοναδική αξία όλων των συνανθρώπων μας.
Γιατί ελπίζουμε και στοχεύουμε σε μια Ελλάδα που μας αξίζει.

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους, με υγεία και αγάπη στις οικογένειές σας!Μιλώντας για τις Γυναίκες στη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην ΕπιστήμηΜια γιορτή υπέρ της διαφορετικότητας για τους συνανθρώπους μας με Eιδικές AνάγκεςΧτίζοντας γέφυρες συνεργασίας με το Ελληνοαμερικάνικο ΕπιμελητήριοΗ σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου: Τεχνητή Νοημοσύνη & ΑυτισμόςΗ Ελλάδα κέντρο αναφοράς για την βελτίωση της Ψυχικής Υγείας παιδιών & εφήβων ολόκληρης της ΕυρώπηςΈνας «Φάρος» φροντίδας για τους ηλικιωμένους μαςΈνα Κέντρο Ημέρας στην υπηρεσία των εργαζομένων μαςΣπάζοντας τη γυάλινη οροφή της ανισότητας των δύο φύλωνΕγκάινια του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων «Therapy Express» στο ΨυχικόΈνα νέο Κέντρο Ημέρας σαν μια μεγάλη αγκαλιά για τους ηλικιωμένουςΧτίζοντας κομμάτι-κομμάτι το νέο Σύστημα Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας μια νέα δομή στον ΜαραθώναΜία νέα δομή για τους συμπολίτες μας στην ΆρταΟμιλίεςΟμιλία στο A.C.G. με θέμα
«Τα οφέλη του αθλητισμού στην ψυχική υγεία των εφήβων – νέων»
Χαιρετισμός στα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας
Υποστήριξης Εργαζομένων στον ΠειραιάΠαρουσία μου στην Τηλεόραση
Στην τηλεόραση του MEGA στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή ¨ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»Ρεπορτάζ του ANT1 στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων στο ΨυχικόΣτην τηλεόραση του ONEΣυνεντεύξεις«Νικάμε την κατάθλιψη με συνταγή την τέχνη»

Συνέντευξή μου στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!«Να μην αποκαρδιώνονται οι γυναίκες να εκφράζουν τα συναισθήματά τους – Να ζητούν βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας»

Συνέντευξή μου στο eirinika.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!Αρθρογραφία Στον Τύπο»Ψυχολογική υποστήριξη εκεί όπου υπάρχει ανάγκη»

Άρθρο μου στην εφημερίδα Χ-τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!“Η επένδυση στην ψυχική υγεία των γυναικών είναι επένδυση στην κοινωνία”

Άρθρο μου στην εφημερίδα Χ-τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!«Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες, τους οικείους τους μέσα από την Εθνική Γραμμή Δωρεάν Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306»

Άρθρο μου στο 
www.inthecity.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!«Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο πίσω, αβοήθητο»

Άρθρο μου στο Παρόν της Κυριακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!Σημαντική ενημέρωση για τα προσωπικά σας δεδομένα!Με την εγγραφή σας στο newsletter μας, έχετε αποδεχθεί την αποστολή ενημερωτικών e-mail από εμάς για θέματα σχετικά με τις δράσεις και το ενημερωτικό υλικό της Ζωής Ράπτη. Δεσμευόμαστε να μην δώσουμε ποτέ τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτες εταιρείες, και σας διαβεβαιώνουμε ότι τα στοιχεία σας επεξεργάζονται και προφυλάσονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) όπως ισχύει.

Πολιτικό Γραφείο 
Γρυπάρη 15, 15451 Νέο Ψυχικό
Τηλ. : 2106779992, 2106727809
Κιν.: 6944860450, 6978586272
E-mail: zoerapti@gmail.comz.rapti@parliament.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds