Περιφέρεια Β.Αττικης

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

By  | 

Γ. Πατούλης: «Ιερή υποχρέωση μας η  έκφραση τιμής και σεβασμού απέναντι στη μνήμη των  θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας»

20200920 masia 3

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εκπροσώπων της  πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, φορέων και σωματείων πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της
Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την  Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ). Το πρωί έγινε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας και δέηση στο μνημείο του Εθνοιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης καθώς και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της ΟΠΣΕ Α. Οραήλογλου.

Στις 12 το μεσημέρι έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 13:30 ημερίδα με θέμα «Ο Ελληνισμός της Ανατολής και η Επανάστασης του 1821».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η παρουσία του στις εκδηλώσεις μνήμης συμβολίζει την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε ιστορικά γεγονότα  όπως αυτό.

«Είναι ιερή υποχρέωση μας η έκφραση τιμής και σεβασμού απέναντι στη μνήμη των  θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.Σήμερα είναι ημέρα θλίψης αλλά και αναγέννησης. Είναι ημέρα μνήμης που εδώ και 98 χρόνια ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο την παρακαταθήκη των προγόνων μας που θυσιάστηκαν. Ο λαός μας όπου και αν βρεθεί μεγαλουργεί και το αποδεικνύει σε κάθε δύσκολη στιγμή. Η Ελλάδα μέσα από την ιστορία της και τον πολιτισμό της μπορεί να ελπίζει για το μέλλον των παιδιών μας. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους ήρωες μας που θυσίασαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τις αξίες και την πατρίδα μας.  Αποτελεί χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο Ελληνισμός».

Στις εκδηλώσεις εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γ. ΚουμουτσάκοςΒουλευτές, ο Προέδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) Α. Οραήλογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γ. Δημόπουλος η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Μ. Βιδάλη, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds