ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόγραμμα μουσικής σκηνής Faust από 4 έως 15 Μαΐου

By  | 

Τo Faust υποδέχεται τον Μάιο με ξεχωριστές μουσικές εμφανίσεις. Η καλύτερη jazz τρομπέτα του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου με το κουιντέτο του, ο Δημήτρης Μητσοτάκης σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο από τις ελληνικές ροκ, και όχι μόνο, μελωδίες του, oι alternative, rock και trip hop ήχοι των Γιανγκ Οζ του Γιάγκου Πλατή σε σύμπραξη με τον Δημήτρη Τζικόπουλο, η Αρετή Αμανατίδου με τον Δημήτρη Ανθούλη σε ένα πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια από την έντεχνη και ροκ σκηνή, οι  Fallstreak.Hole σε ένα πρόγραμμα με neo-soul, modern jazz και afrobeat επιρροές και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες θα γεμίσουν ανοιξιάτικες μουσικές εκπλήξεις τη σκηνή του Faust!



ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ
ANDREAS POLYZOGOPOULOS 5ET
 
Με το νέο κουιντέτο του,  ο ξεχωριστός Ανδρέας Πολυζωγόπουλος θα παρουσιάσει παλαιότερες συνθέσεις του από τους δίσκους «Perfumed Dreams» και «Anicca», καθώς και νέες συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο του. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου είναι η αέναη αναζήτηση του καινούριου, χωρίς τον φόβο του ρίσκου. Μια ματιά στη δισκογραφία του το μαρτυρά: Από το ακουστικό κι επιτυχημένο άλμπουμ αφιέρωμα στους Pink Floyd, έως το ambient και ηλεκτρικό δίσκο “One Inch of Love”. Ο ευρωπαϊκός ήχος της jazz πάντως είναι ο χώρος που ο Πολυζωγόπουλος νιώθει πιο οικείο, με επιρροές από τους Fresu, Rava, Molvær κ.λ.π. θεωρώντας εξ’ ίσου σημαντικά στην μουσική, τον ρυθμό αλλά και τη… σιωπή.
Andreas Polyzogopoulos Quintet
Βαγγέλης Στεφανόπουλος: πλήκτρα​
Κώστας Κωνσταντίνου: μπάσο
Παναγιώτης Κωστόπουλος: τύμπανα
Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, εφέ
 
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 5 € (χωρίς ποτό)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Δημήτρης Μητσοτάκης, ευρύτερα γνωστός από το συγκρότημα «Ενδελέχεια», που υπήρξε ένα από τα επιδραστικότερα και δημοφιλέστερα σχήματα της δεκαετίας του ’90, αλλά και ως ένας από τους μεγαλύτερους ροκ στιχουργούς και τραγουδοποιούς της γενιάς του, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην 30ετή δημιουργική του πορεία την Παρασκευή 6 Μαΐου στη σκηνή του Faust.
Με 13 δισκογραφικά άλμπουμ και αρκετές ανεξάρτητες διαδικτυακές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, ξεκινώντας από την εποχή των “Βουτιά από ψηλά”, “Δεν είμαι αυτός που θες”, “Τι τραγούδι να σου πω”, “Διαμαντένια προβλήτα”, περνάει μέσα από τις νεότερες αναζητήσεις των Ευδαιμονικών “Αν” και “Ρώτα” και φτάνει στη σημερινή προσωπική του διαδρομή που εκφράζεται με τα νέα του ψηφιακά σινγκλ που θα ακούσετε στο κανάλι του:  
https://www.youtube.com/channel/UCcezSFbGjsPhCoDuvzgFMYA
Τραγούδια που κάνουν τη δική τους πορεία μέσα στη σύγχρονη παραγωγή: “Δεν χωράμε όλοι”, “Κυρά Κατίνα”, Η λίστα”, “Η καρέκλα είναι πρέζα” κ.α. Ένα μουσικό ταξίδι στο σύνολο της μουσικής του εργασίας με σταθμούς στα πιο γνωστά του και δημοφιλή τραγούδια.
Μας προσκαλεί σε μια βραδιά γεμάτη από τις ελληνικές ροκ, και όχι μόνο, μελωδίες, που εδώ και δύο δεκαετίες «ντύνουν» τους ξεχωριστούς, άλλοτε λυρικούς και άλλοτε καυστικούς του στίχους. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν αγαπημένες διασκευές από το ευρύτερο φάσμα του ελληνικού τραγουδιού.
Μαζί του οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Kώστας Πλατανιάς: κιθάρα
Παντελής Πέτρου: μπάσο
Νίκος Χριστόπουλος: τύμπανα

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10€ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ
ELECTRA AT FAUST
Tο Electra Music Theater, το δημοφιλές concept ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στα decks του Faust, που έχει μετατραπεί σε έναν δημοφιλή clubbing προορισμό με ένα exclusive ELECTRA party! Οι dance θαμώνες των DJ sets του Faust θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μεθυστικό electro & techno μουσικό ταξίδι με μερικούς από τους γνωστότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής.
Doors open at 22:00
Free entrance

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ
ΓΙΑΝΓΚ ΟΖ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Οι Γιανγκ Οζ είναι ένα project που ξεκίνησε ο Γιάγκος Πλατής το 2017. Με επιρροές από alternative, rock και trip hop, αποφάσισαν να δώσουν πνοή σε ένα μεγάλο υλικό που βρισκόταν για χρόνια στο συρτάρι. Έρχονται για πρώτη φορά στη σκηνή του Faust, την Κυριακή 8 Μαΐου, για να παρουσιάσουν το επερχόμενο ντεμπούτο τους με τίτλο «Στα φώτα της νύχτας», αλλά και επιπλέον ακυκλοφόρητο υλικό.
Το σχήμα αποτελείται από τους :
Γιάγκο Πλατή – φωνή, κιθάρα
Λεμονιά Σαλιγκάρα – φωνή
Μάριο Βούλγαρη – κιθάρα
Θωμά Παπαθανάση – μπάσο
Παναγιώτα Τουρνά – πλήκτρα
Αντώνη Αντωνίου – πνευστά, κρουστά
Νίκο Καραγιάννη – τύμπανα

Ο Δημήτρης Τζικόπουλος ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή, με πρώτο σταθμό το Faust, την Κυριακή 8 Μαΐου. Με επιρροές από reggae, rock και σατιρικό στίχο, παρέα με τέσσερις φίλους και καλή διάθεση, παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα που αποτελείται από τα κομμάτια του πρώτου του ΕΡ με τίτλο «Ρομαντικός πεσιμισμός» και επιπλέον υλικό. Για τους… ερωτιάρηδες φίλους και φίλες, μπορεί και να παιχτεί το πολύ ένα ερωτικό τραγουδάκι, αλλά δε θα το παρακάνουμε!
Το γκρουπ αποτελείται από τους :
Δημήτρη Τζικόπουλο – φωνή
Άγγελο Μέλλο – κιθάρα, φωνή
Άδωνι Τσεριώτη – κιθάρα
Νίκο Κονιόρδο – μπάσο
Αίαντα Αποστόλου – τύμπανα

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 4€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)


ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ
ΑΡΕΤΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ
Η Αρετή Αμανατίδου και ο Δημήτρης Ανθούλης παρουσιάζουν στην μουσική σκηνή του Faust, ένα πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια από την έντεχνη και ροκ σκηνή, διασκευές κομματιών από την παγκόσμια δισκογραφία, αλλά και πρωτότυπα ανέκδοτα τραγούδια σε πρώτες εκτελέσεις. Παρέα με αγαπημένη μουσική και δημιουργούς όπως οι Σταμάτης Kραουνάκης, Κωνσταντίνος Βήτα, Παύλος Παυλίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου και πολλούς ακόμη.

Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 5 € (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ
FALLSTREAK.HOLE & DJ BLVCK DISCO

Οι Fallstreak.Hole έρχονται για μία εμφάνιση στη σκηνή του Faust.  Το αξιόλογο μουσικό συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2017 στο Μετς από δύο φίλους. Με εμφανείς neo-soul, modern jazz και afrobeat επιρροές, και σύμμαχο στα decks τον πολύπειρο Βαγγέλη Ανανίδη (BLVCK DISCO), η μπάντα έρχεται την Πέμπτη 12 Μαΐου στο Faust Bar Theatre Arts για να παρουσιάσει όλα τα νέα της κομμάτια.

This shaking keeps me steady. I should know.
What falls away is always. And is near.
I wake to sleep, and take my waking slow.
I learn by going where I have to go.
(Theodore Roethke, 1953)

Κιθάρα: Μιχάλης Χαβιάρας
Τύμπανα: Αργύρης Μπάλος

Μπάσο: Μανώλης Yinka Afolanio
Πλήκτρα: Διονύσης Παλέρμος
Σαξόφωνο: Νίκη Κοκκόλη
 
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΪΟΥ
NOTHING PERSONAL
Οι Nothing Personal επιστρέφουν στη σκηνή του Faust Bar-AtHEATRE-Arts! Η ιδέα της πάρτυ-μπάντας ξεκίνησε το 2008, από τον Chris Simotas και τον Alexander Gavras, με βασικό σκοπό να παρουσιάσουν μια μπάντα που «χορεύει τον κόσμο»! Στα σχεδόν 10 χρόνια αχαλίνωτου, ιδρωμένου, πορωτικού και αέναου live parting έχουν καταφέρει να συνδυάζουν all-time-classic επιτυχίες μαζί με σύγχρονες επιλογές καταλήγοντας σε ένα μουσικό κράμα που προσομοιώνει ένα freestyle DJ set σε live μπάντα! Η επιτυχία της κάθε εμφάνισης συνοψίζεται στο «να μην μείνει κανείς ακούνητος» και το καταφέρνουν κάθε φορά!

Οι Nothing Personal είναι:
Petros Potamianos – Φωνητικά
Iwanna Kahl – Φωνητικά
Chris Simotas – Κιθάρα
Παντελής Μπακογεώργος – Μπάσο
Alexander Gavras – Τύμπανα, Φωνητικά

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ (χωρίς ποτό)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ
BLUEBALLS
Φανκ, Ροκ, Σκα, Ντίσκο και το μοναδικό αμίμητο στυλ της νούμερο ένα μπάντας της πόλης για ακόμη μία εκρηκτική, ενθουσιώδη εμφάνιση στη σκηνή του Faust!

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ (χωρίς ποτό)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ
ΒΕΡΤΖΙ ΜΑΒΙ
Οι Βερτζί Μαβί ζωντανά στη σκηνή του Faust την Κυριακή 15 Μαΐου. Θα παρουσιαστούν τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, νέες συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του έτους, καθώς και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών.
 ****
Οι Βερτζί Μαβί είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που συγκροτήθηκε τον Σεπτέμβρη 2013. Το «πάντρεμα» ποικίλων ήχων αποτελεί βασικό στοιχείο στη δημιουργία προσωπικών μουσικών συνθέσεων.
Λέξεις, εικόνες, συναισθήματα γίνονται τόπος έκφρασης και αναζήτησης με όχημα το ελληνικό τραγούδι.
Το συγκρότημα, από το ξεκίνημα του μέχρι και σήμερα, πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα, καθώς και ηχογραφήσεις προσωπικών μουσικών συνθέσεων. Το 2020 κυκλοφόρησε τον πρώτο ολοκληρωμένο του δίσκο με τίτλο «Πριν απ’ τη Μέρα» με την εταιρεία Final Touch της Walnut Entertainment Greece.
Οι Βερτζί Μαβί είναι:
Ουρανία Φουρλάνου – Φωνή
Δημήτρης Γιαννής – Φωνή, Τζουράς, Μπουζούκι
Γιώργος Γιαννής – Φωνή, Ακουστική/Ηλεκτρική Κιθάρα
Χρήστος Μαρκουλής – Ηλεκτρικό Μπάσο, Κιθάρες
Μανώλης Μαρκουλής – Τύμπανα
Σταύρος Βούλτσος – Ηλεκτρική Κιθάρα
Ελένη Φουρλάνου – Βιόλα, Κλαρίνο, Γκάιντα

Είσοδος: 7€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)
Ώρα έναρξης: 21:00
Opening act: Μαρία Καραμάνη

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds