Δήμος Κηφισιάς

Jazz Nights

By  | 

Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι ένας διεθνούς φήμης μουσικός της τζαζ, βραβευμένος σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και εκπαιδευτικός κι έχει ηχογραφήσει 5 άλμπουμ για την ιστορική τζαζ εταιρεία Candid Records με έδρα τη Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Είναι ο πρώτος Έλληνας μουσικός και ακαδημαϊκός της τζαζ με διεθνή καριέρα και δισκογραφία στο εξωτερικό και από τα πρώτα μέλη του διεθνούς οργανισμού Σχολών Τζαζ (IASJ). Ακόμα, έχει ταξιδέψει ανά την υφήλιο σε φεστιβάλ κι έχει αρχίσει ένα νέο κίνημα στις ΗΠΑ για νέους καλλιτέχνες με τίτλο Art Escape.

Έχει χαρακτηριστεί ως ο «Έλληνας θεός της μεταμοντέρνας έκφρασης» από το BBC (Hellenic God of post modern expression), έχει κάνει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους θρύλους της jazz κι έχει πετύχει δύο sold out shows σε χώρο 1.500 ατόμων, Δευτέρα βράδυ, στο Linkoln Centre στη Ν.Υόρκη.

Έχει παίξει στα μεγαλύτερα κλαμπ, φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών, μεταξύ άλλων στο Dizzy’s, στο Birdland, στο Zinc και στο Onassis Cultural Center στη Νέα Υόρκη, στο Jazz Showcase στο Σικάγο, στο Ronnie Scott’s και στο Royal Festival Hall στο Λονδίνο, στο Paris Conservatoire στο Παρίσι και στο Βερολίνο. Επίσης, έχει παίξει για δύο Έλληνες Προέδρους Δημοκρατίας, τρεις πρωθυπουργούς, καθώς και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton, κατά την επίσημη επίσκεψή του το 1999, με τον διεθνή τύπο να τον εγκωμιάζει.

Άλλα προγράμματά του περιλαμβάνουν το Balkan Mosaic, το Greek Gang, το Τζαζ Κλαμπ του 3ου προγράμματος με ετήσια εκπομπή στο τρίτο πρόγραμμα και στη ΝΕΤ, «All That Jazz» στο Channel Seven 7, εκπαιδευτικά προγράμματα με το Βρετανικό Συμβούλιο, αλλά και διδασκαλία σε Πανεπιστήμια όπως τα Yale, Georgia Tech, Queens, Skidmore, DePaul, Columbia, Royal Academy, Αριστοτέλειο, Μακεδονίας, Καποδιστριακό κά.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης έχει παρουσιάσει ομιλίες-παραστάσεις για τα TEDx της Αθήνας και του Τόκιο με τίτλο «Jazz Democracy», ενώ παρουσιάζει την εκπομπή «Jazz Δημοκρατία» στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Αίτιον τηλεόραση. Συνεργάζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία Bentley σε φεστιβάλ και συναυλίες παγκόσμια, ενώ, το 2013, δημιούργησε την αποκλειστική συλλογή «Jazz For Bentley» για το luxury brand.

Ακόμα, είναι συγγραφέας του βραβευμένου από το Ωνάσειο Ίδρυμα βιβλίου «Μελέτη Σαξοφώνου», που αποτελεί εκπαιδευτικό βοήθημα σε Ωδεία, Σχολές και Πανεπιστημιακά τμήματα Μουσικής.

Από το 2015, είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και διοργανωτής των Mirabello Jazz Festival (Κρήτη) και Rhodes Jazz Festival, ενώ είναι συνεργάτης ερευνητής για την τζαζ και την τεχνητή νοημοσύνη/ρομποτική στο Georgia Institute Of Technology στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Επίσης, έχει κυκλοφορήσει και την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «88 εν κινήσει» από τις εκδόσεις Αίτιον.

Την Πέμπτη 12 Μαΐου μπορείτε να τον απολαύσετε στο chalet, στην Πολιτεία και για περιορισμένες εμφανίσεις μέσα στον Ιούνιο.

Για κρατήσεις τηλ:6932403181

*πηγή:https://www.ellines.com

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds