Άρθρα

Εταιρία Ζυθοποιίας Κατασκευάζει Βιολογικά Δαχτυλίδια για Συσκευασίες Μπύρας που Τρέφουν Αντί να Πνίγουν τα Θαλάσσια Ζώα!

By  | 

Έχουμε δει όλες τις τρομακτικές φωτογραφίες της θαλάσσιας άγριας ζωής και ζώων που στραγγαλίζονται από πλαστική ρύπανση, συμπεριλαμβανομένων έξι δακτυλίων συσκευασίας που χρησιμοποιούνται για να συγκρατούν μαζί πακέτα σόδας και μπύρας.

Για παράδειγμα, πάρτε αυτή τη φωτογραφία μιας αθώας θαλάσσιας χελώνας σε  αιχμαλωσία εξαιτίας ενός πλαστικού δακτύλιου έξι πακέτων που κυριολεκτικά συνθλίβει το κέλυφος του και το παραμορφώνει.

Ενώ αυτή η φωτογραφία είναι ανησυχητική, είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό – αυτό συμβαίνει όλη την ώρα. Για να μην αναφέρουμε, τα θαλάσσια αυτά ζώα συνήθως τρώνε πλαστικό περνώντας το για φαγητό. Τα νεκρά πουλιά, οι φάλαινες και πολλά άλλα άγρια ​​ζώα βρέθηκαν νεκρά με κοιλιές γεμάτες πλαστικό.

Σύμφωνα με τους αριθμούς, τουλάχιστον 1 εκατομμύριο θαλάσσια πτηνά επηρεάζονται αρνητικά από την πλαστική ρύπανση κάθε χρόνο. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει κατ ‘εκτίμηση 100.000 θαλάσσιες χελώνες και θαλάσσια θηλαστικά όπως οι θαλάσσιες ενυδρίδες.

«Εκατομμύρια θαλάσσιων θηλαστικών και θαλάσσιων χελωνών παγιδεύονται στο πλαστικό ή το καταπίνουν και πεθαίνουν», εξηγεί ο θαλάσσιος βιολόγος Mark Tokulka.

Είναι καιρός να κάνουμε κάτι για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, και αυτό το βρώσιμο δακτύλιο έξι πακέτων είναι σε μια αποστολή να κάνει ακριβώς αυτό.

Οι φοβεροί αντι-πλαστικοί δακτύλιοι δημιουργήθηκαν από μια εταιρεία που εδρεύει στη Φλόριντα, που ονομάζεται Saltwater Brewery, μαζί με την διαφημιστική αντιπροσωπεία We Believers. Το δυναμικό δίδυμο συνεργάστηκε για να δημιουργήσει ένα βρώσιμο δακτύλιο έξι πακέτων που μπορεί να τροφοδοτήσει θαλάσσια ζώα αντί να τα σκοτώσει.

Η Ζυθοποιία βρίσκεται σε αποστολή να αντικαταστήσει όλους τους κλασικούς πλαστικούς δακτυλίους έξι πακέτων με ένα βρώσιμο μοντέλο. Πωλούν περίπου 400.000 κουτιά το μήνα – ένα αρκετά μεγάλο ποσό.

Εκτιμούν ότι θα κοστίσει περίπου 10 έως 15 σεντ ανά μονάδα εάν παραγγείλεται χύμα. Αυτό είναι ακριβότερο από την πλαστική ποικιλία, αλλά αξίζει ξεκάθαρα το επιπλέον κόστος.

Η Saltwater Brewery πιστεύει ότι μπορούν να θέσουν ένα νέο πρότυπο για τη βιομηχανία και ελπίζουν ότι άλλες εταιρείες ζυθοποιίας και ποτών θα επιλέξουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο συσκευάζουν τα προϊόντα τους.

Εάν περισσότερες εταιρείες επιλέξουν την οικολογική έκδοση, το κόστος θα μειωθεί και θα είναι πιο συγκρίσιμο με το παραδοσιακό πλαστικό.

Σύμφωνα με τον Gustavo Lauria, συνιδρυτή της We Believers, «Εάν οι περισσότερες ζυθοποιίες και μεγάλες εταιρείες μπύρας εφαρμόσουν αυτή την τεχνολογία, το κόστος κατασκευής θα μειωθεί και θα είναι πολύ ανταγωνιστικό σε σύγκριση με την πλαστική λύση, εξοικονομώντας εκατοντάδες χιλιάδες θαλάσσιες ζωές».

Όχι μόνο είναι το προϊόν μια νίκη για τη θαλάσσια ζωή, είναι επίσης καλύτερο για τον πλανήτη. Είναι 100% βιοδιασπώμενο και κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά όπως το σιτάρι και το κριθάρι. Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτά τα συστατικά παραμένουν από τη διαδικασία ζυθοποιίας.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να υποστηρίζει το βάρος των κονσερβών χωρίς να προκαλεί βλάβη στο περιβάλλον όταν ολοκληρωθεί η χρήση του. Είναι τόσο ανθεκτικό όσο οι πλαστικοί δακτύλιοι.

Σύμφωνα με νόμο που τέθηκε σε ισχύ το 1989, απαιτούνται επί του παρόντος δακτυλίους έξι πακεταρισμάτων με τη χρήση 100% φωτοαποικοδομήσιμου πλαστικού. Αυτός ο τύπος πλαστικού διασπάται σε μικρότερα κομμάτια μέσα σε 60 έως 120 ημέρες.

Προσθέτοντας προσβολή σε τραυματισμό, η Ένωση Εμπορίου Βιομηχανίας Πλαστικών θεωρεί ότι είναι μη επικίνδυνα για την άγρια ​​φύση της θάλασσας.

Είναι αυτονόητο ότι αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια – και υπάρχουν πολλές εικόνες για να το αποδείξουμε. Επιπλέον, 60 ημέρες είναι αρκετά μακρύ διάστημα ώστε ένα ζώο να μπλέκεται στο πλαστικό και ακόμα και όταν το πλαστικό σπάει, εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ζωή.

Είναι αναμφισβήτητο ότι τα πλαστικά όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένων των δακτυλίων με έξι πακέτα, είναι επιβλαβή για τα ζώα και το περιβάλλον γενικότερα. Επομένως, είναι σημαντικό να κάνουμε αλλαγές το συντομότερο δυνατό και η αλλαγή των δακτυλίων των έξι πακέτων είναι μια μεγάλη αρχή.

Εξάλλου, οι Αμερικανοί κατανάλωναν 6,3 δισεκατομμύρια γαλόνια μπύρας το τελευταίο έτος και η πλειοψηφία των πλαστικών δακτυλίων που χρησιμοποιούσαν για να τα συγκρατήσουν καταλήγουν στους ωκεανούς του κόσμου μας.

Εταιρία Ζυθοποιίας Κατασκευάζει Βιολογικά Δαχτυλίδια για Συσκευασίες Μπύρας που Τρέφουν Αντί να Πνίγουν τα Θαλάσσια Ζώα! - Εικόνα 5

«Οι άνθρωποι σκέφτονται να κόβουν τα δαχτυλίδια είναι αρκετό [αλλά] τα πουλιά και οι χελώνες τρώνε το πλαστικό με τον άλλο τρόπο», εξηγεί ο Fisherman Russel S. Haas.

Η Αλατοβιομηχανία θεωρεί ότι τα βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον δακτυλίους έξι πακέτων θα επωφεληθούν από τα θαλάσσια ζώα, ενώ παράλληλα θα τους βοηθήσουν να συνδεθούν με το κοινό-στόχο τους «surfers, fisherman και ανθρώπους που αγαπούν τη θάλασσα».

Αν άλλα ζυθοποιεία μεταπηδήσουν σε αυτόν τον τύπο δακτυλιδιού έξι πακέτων, θα μπορούσαμε να σώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες θαλάσσια ζώα. Πιστεύουμε ότι αξίζει εύκολα το επιπλέον κόστος για την αγορά αναψυκτικών συσκευασμένων ποτών.

Πηγή: newside.gr

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds