Συνεντεύξεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΜΑΤΗΣ

By  | 

Γράφει: η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη και η Αγγελική Μεταξά

1.  Βασίλης Κουτρουμπάς στα »Μαύρα Μεσάνυχτα», Θανάσης στο »Όσο έχω εσένα», Θοδωρής στο »Έρωτας μετά». Ποιος είναι όμως ο Παναγιώτης Καρμάτης;

Ποιος είναι άραγε; Είναι μάλλον ένα συνονθύλευμα όλων των ρόλων που έχω ενσαρκώσει στην μέχρι τώρα πορεία μου.Σε όλους τους ρόλους βρίσκω στοιχεία που ταυτίζομαι, άλλοτε πολλά άλλοτε λιγότερα,αλλά πάντα υπάρχουν.Άλλωστε αυτή δεν είναι και η ομορφιά και η μαγεία του συγκεκριμένου «επαγγέλματος»?Να μπορείς να ενσαρκώνεις ρόλους με τους οποίους θεωρείς ότι δεν έχεις κοινά στοιχεία αλλά αν ψάξεις μέσα σου τελικά ν ανακαλύψεις ότι έχεις και δεν το γνώριζες ούτε εσύ ο ίδιος!!!Ελπίζω να σε μπέρδεψα αρκετά και να μην κατάλαβες ποιος είναι άραγε ο Παναγιώτης,γιατί ακόμα ούτε εγώ ο ίδιος γνωρίζω…

2. Ενώ όλος ο κόσμος έχει για εσένα την εικόνα του καλού παιδιού, σε βλέπουμε συνήθως σε ρόλους μάλλον κακού.  Επιλογή ή προκύπτει;

Νομίζω ότι πολλές φορές έχω ενσαρκώσει ρόλους και καλού και κακού «παιδιού». Ο κάθε ένας έχει την ομορφιά του.Δεν επιλέγω διότι αρχικά δεν είμαι σε θέση,ακόμα τουλάχιστον.Αν μπορούσα βέβαια θα διάλεγα και τα δύο.Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξα ν ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο χώρο ,διότι θέλω να κάνω συνεχώς διαφορετικά πράγματα.Να δοκιμάζω τον εαύτο μου σε διαφορετικούς ρόλους,σε διαφορετικές συνθήκες σε διαφορετικούς χαρακτήρες ανθρώπων.Είναι όμορφο όταν ακούς απ το κόσμο να σου λέει «ααα είσαι πολύ καλό παιδί,πως ήσουν τόσο κακός στην σειρά?» αυτό σημαίνει ότι πέτυχες τον σκοπό σου,πέτυχες να κάνεις τον κόσμο να σε ταυτίσει με τον ρόλο και να εκπλήσεται που δεν είσαι έτσι στην πραγματική σου ζωή.Ελπίζω να μην συμβαίνει ή να μην συμβεί στο μέλλον όταν ενσαρκώσω κάποιο ρόλο «καλού παιδιού» να μην μου λένε στον δρόμο το αντίθετο… χαχαχαχαχαχα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΜΑΤΗΣ

3. Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να είναι συνεχώς μέσα στα πράγματα;

Είναι πάρα πού δύσκολο. Είναι απ’ τα πιο ανασφαλή επαγγέλματα, έτσι θεωρώ εγώ τουλάχιστον. Κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο ψάχνεις για δουλειά και δεν ξέρεις αν θα μπορείς την επόμενη χρονική περίοδο να επιβιώσεις ή αν θα χρειαστεί να κάνεις κάποια άλλη περιστασιακή δουλειά. Εγώ δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχω παράπονο με την μέχρι τώρα πορεία μου, ούτε θέλω να είμαι αχάριστος. Τα επαγγελματικά μου πάνε αρκετά καλά,δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάποια χρονιά που να μην συμμετέχω σε κάποια θεατρική παράσταση ή σε κάποια σειρά. Παρ’  όλα αυτά το άγχος για το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον το έχω και θα το έχω θεωρώ για μια ζωή.

4. Πόσο σε επηρεάζει η κριτική του κόσμου;

Με επηρεάζει η κριτική του κόσμου μόνο αν ξέρω ότι δεν έχω δώσει το 100 τοις 100 σε μία παράσταση ή σειρά που συμμετέχω.Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.Αν σε ένα μέρος του κόσμου δεν αρέσει αυτό που κάνω ή ο τρόπος που το κάνω είναι απόλυτα θεμιτό και σε βάζει σε σκέψεις ώστε να βελτιωθείς και να εξελιχθείς. Αν δεν αρέσει σε κάποιον άνθρωπο αυτό που κάνεις δεν σημαίνει ότι είναι κακόβουλος, κακεντρεχής  ή  έχει «κάτι» μαζί σου, μπορεί να σημαίνει ότι δεν το καλύπτει η αλήθεια σου, δεν το πείθεις και είναι απόλυτα κατανοητό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΜΑΤΗΣ

5. Τον χειμώνα σε είδαμε να πρωταγωνιστείς σε μια πολύ επιτυχημένη σειρά. Το »έρωτας μετά». Υπάρχει το άγχος για την επόμενη δουλειά και αν θα είναι εξίσου επιτυχημένη;

Υπάρχει σίγουρα άγχος ,όπως σου είπα και παραπάνω, κάθε φορά που τελειώνει η προηγούμενη δουλειά,ιδίως αν αυτή που τελειώνει ήταν ποιοτική και επιτυχημένη.Σίγουρα προτιμώ να συμμετέχω σε δουλειές που με «καλύπτουν» καλλιτεχνικά και αν κάνουν και επιτυχία αυτό νομίζω είναι το ιδανικό.Απ’ την άλλη μεριά έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια να διαχειρίζομαι με κάποιο τρόπο το άγχος μου δημιουργικά και όχι καταστροφικά!!!

6. »Κι εγώ σ’ αγαπώ». Η παράσταση που πρωταγωνιστείς φέτος το καλοκαίρι με πολύ αξιόλογους και ταλαντούχους συντελεστές.  Μίλησε μας γι’ αυτό..

Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος της συγκεκριμένης παράστασης. Οι συντελεστές όλοι είναι ένας κι ένας. Ο Γιάννης(Αϊβάζης) είναι ένας άνθρωπος που ξέρει ακριβώς τι θέλει και καταφέρνει μ’ ένα μαγικό τρόπο, να βγάζει στον κάθε ηθοποιό τον καλύτερό του εαυτό.Ο Βασίλης(Κούκουρας) μόνο και μόνο με την εμπειρία και το ταλέντο που έχει μας βοηθάει όλους σε πράγματα που μπορεί να μην είχαμε σκεφτεί ότι υπάρχει και άλλη οπτική γωνία. Όσον αφορά στις δύο κοπέλες (Χριστίνα Δαλαμάγκα και Φωτεινή Λεβογιάννη) είναι δύο πολύ ταλαντούχες κοπέλες και το αποδεικνύουν  καθημερινά στις πρόβες, και πολύ περισσότερο από 21 Αυγούστου πάνω στην σκηνή του θεάτρου. Βέβαια θα πρέπει ν’ αναφέρω και τους υπόλοιπους συντελεστές, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί στην δουλειά τους. Η Μαρία Φιλίππου με τα εξαιρετικά σκηνικά, η Ελένη Μπλέτσα με τα ρούχα, ο Βασίλης Κουμεντάκης που «ντύνει» την παράσταση με τις υπέροχες μουσικές, ο Νίκος Βούλγαρης  που βάζει την «πινελιά» του με τα φώτα,η Ντάιζη Λεμπέση που είναι ο άνθρωπος που τρέχει επικοινωνιακά όλο αυτή την δουλειά με πολλή αγάπη, ο Κωνσταντίνος Φρίγκας, ο βοηθός σκηνοθέτη, που είναι η ψυχή πραγματικά της παράστασης και του χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και φυσικά η Βάσια Παναγοπούλου η παραγωγός της παράστασης που είναι εκεί σε ό,τι χρειαστούμε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ »ΚΙ ΕΓΩ Σ’ ΑΓΑΠΩ»

7. Είσαι ένας νέος άνθρωπος. Οι νέοι άνθρωποι λένε συχνά σ’ αγαπώ ή το φοβούνται;

Ευχαριστώ πολύ για το νέος….Πράγματι είμαι, αλλά όχι τόσο νέος πια….νομίζω οι νεότερες γενιές από μένα το φοβούνται περισσότερο….η δική μου γενιά το έλεγε πιο εύκολα και το εννοούσε. Το έλεγε χωρίς φόβο. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και απ τον άνθρωπο. Απλώς οι νεότερες γενιές έχουν μεγαλώσει πολύ με την τεχνολογία οπότε προτιμούν να το γράφουν ή να το αφήνουν να εννοηθεί μέσω ενός «ποσταρίσματος» στο facebook ή στο instagram.

8. Ρόλος – όνειρο ζωής;

Δεν έχω κάποιο ρόλο ζωής. Όλοι οι ρόλοι που ήρθαν ή έρχονται στην πορεία, τους αγαπώ εξίσου οπότε κάθε φορά ο εκάστοτε ρόλος είναι ρόλος ζωής. Όσο για όνειρο ζωής είναι πολλά και εύχομαι να καταφέρω να εκπληρώσω έστω τα μισά.

9. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Μελλοντικά σχέδια; Προς το παρόν Θέατρο Χυτήριο «Κι εγώ Σ’ αγαπώ». Μόλις ξεκινήσει αφοσιώνομαι στα υπόλοιπα που έρχονται.

*Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Καρμάτη για τις φωτογραφίες του.

**Ευχαριστούμε την Νταίζη Λεμπέση για τη συμβολή της στο να γίνει αυτή η συνέντευξη.

*** Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλης της συνέντευξης χωρίς να αναφερθεί η πηγή.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds