Συνεντεύξεις

ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

By  | 

Γράφει: η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη και η Αγγελική Μεταξά

  1. Πώς είναι σήμερα η Βάσια Παναγοπούλου;

Σήμερα η Βάσια Παναγοπούλου είναι πάνω απ’ όλα μητέρα και εργαζόμενη στον χώρο του Θεάτρου. Με πολλή αγωνία για όλη την υγειονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε..

2.Ηθοποιός, θιασάρχης, ιδιοκτήτρια θεάτρου, μεταφράστρια, παραγωγός. Πώς τα προλαβαίνετε όλα;

Ε.. φυσικά και ισχύει και για εμένα ό,τι και για όλους τους ανθρώπους: όταν αγαπάς με πάθος αυτό που κάνεις, όλα τα μπορείς!

3. Είχατε δηλώσει ότι ήταν συνειδητή επιλογή η αποχή σας από την  τηλεόραση, για να ρίξετε όλο σας το βάρος στο »Χυτήριο». Τώρα που το »Χυτήριο» έχει πάρει τον δρόμο του και πάει εξαιρετικά, θα σας βλέπουμε πιο συχνά στην τηλεόραση;

Την τηλεόραση την αντιμετώπισα πάντα με μέτρο. Τη θεωρώ εξαιρετικά δυνατό μέσο αλλά και ταυτόχρονα επικίνδυνο. Ποτέ δεν ήμουν κάθε χρόνο στην τηλεόραση. Έκανα πάντα τις επιλογές μου και εάν έρθει κάτι που θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον – όπως συνέβη πρόσφατα με το Τατουάζ – θα το κάνω με χαρά.

ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

4. »Κι εγώ σ’αγαπώ». Ένα έργο στο οποίο εκτός από παραγωγός, έχετε κάνει και τη μετάφραση του. Μιλήστε μας γι’ αυτό..

Η αλήθεια – η πολυπόθητη αλήθεια – στις σχέσεις, είτε είναι φιλικές είτε προσωπικές, είναι αυτό που πραγματεύεται αυτό το έργο. Ο συγγραφέας Doug Lucie – Βρετανός γαρ – χρησιμοποιεί το «κι εγώ, σ’ αγαπώ» ειρωνικά. Ειρωνεύεται την ευκολία και την προσποίηση της απάντησης «κι εγώ, σ΄αγαπώ» που το λέμε ελαφρά τη καρδία χωρίς να υπολογίζουμε ότι κάποιος μπορεί να πάρει πολύ σοβαρά την απάντησή μας και να οδηγηθεί στα άκρα..

5. Τελικά στη σημερινή εποχή, με τους ταχύτατους ρυθμούς που όλοι έχουμε προλαβαίνουμε να πούμε »σ’ αγαπώ»;

Ναι, λέμε «σ΄αγαπώ» αλλά το εννοούμε; Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει; Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μιας τέτοιας δήλωσης; Όντως υπάρχουν φίλοι που είναι πάντα εκεί, υπάρχουν αγάπες που δεν ξεθωριάζουν, όμως είναι θέμα δουλειάς με τον εαυτό μας να τα αναγνωρίσουμε όταν βρεθούν στο δρόμο μας και να μην τα προσπεράσουμε.

6. Και πόσο εύκολο είναι να βρούμε τον χρόνο ή τον τρόπο να απαντήσουμε »κι εγώ σ’ αγαπώ»;

Απαντάμε «κι εγώ, σ΄αγαπώ», αλλά το εννοούμε; Είναι μήπως ο εύκολος δρόμος διαφυγής από το να απαντήσουμε «εγώ όμως, δεν σ’ αγαπώ»..;

7. Πιστεύετε ότι οι σημερινοί ηθοποιοί »ποιούν το ήθος»;

Οι Έλληνες ηθοποιοί ποιούν ήθος σε ανήθικες πολύ συχνά συνθήκες και σε δύσκολες συγκυρίες που δοκιμάζουν τα όρια όλων μας.

8.  Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να αποβάλει έναν ρόλο, επιστρέφοντας στην καθημερινότητά του;

Α, μα αλίμονο αν ήμασταν και στη ζωή μας ο ρόλος που υποδυόμαστε.. Θα ήμαστε Ιουλιέτα, Οθέλος – ό,τι ρόλος υποδυόμαστε στη σκηνή και στη ζωή; Η υποκριτική είναι μόνο για τη σκηνή και οι υποκριτές στη ζωή δεν ανήκουν στη σκηνή αλλά είναι πλάσματα που δεν θα έχουν ποτέ αυτή τη χαρά της θεατρικής μετουσίωσης.

ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

9. Μπορεί ένας ρόλος και η υποκριτική εν γένει να γίνει »όπλο» για έναν ηθοποιό στην καθημερινή του ζωή;

Πιστεύω ότι ο ηθοποιός δυσκολεύεται στην καθημερινή του ζωή να υποκριθεί. Ας πούμε: ένας ηθοποιός δεν βρίσκει χαρά να μεταμφιέζεται όταν για τους άλλους είναι αφορμή για πάρτι, γιατί είναι μέρος της δουλειάς του και το κάνει μόνο για επαγγελματικούς λόγους. Όχι πως δεν συνάντησα υποκριτές στο θέατρο αλλά αυτοί δεν ήταν ηθοποιοί.

10. Εκτός από όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες που έχετε είστε και κήρυκας εθελοντισμού για τα Special Olympics Hellas. Πείτε μας δυο λόγια.

Μεγάλη τιμή η παρασημοφόρηση μου ως κήρυκας εθελοντισμού για τα Special Olympics Hellas. Και μεγάλος ο θαυμασμός μου για τη Γιάννα Δεσποτοπούλου. Είναι υπέροχος ο σκοπός και γι’ αυτό και μεγάλη η χαρά της συμμετοχής μου.

11. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω: Θέατρο σε όποια συνθήκη με πάθος και βρίσκοντας δρόμους όπου υπάρχουν εμπόδια. Τα παιδιά μου είναι ο σκοπός της ζωής μου και ελπίζω να μπορώ να στέκομαι πλάι τους όσο με χρειάζονται. Η λάμψη στα μάτια των ανθρώπων που αγαπάς είναι η κινητήριος δύναμη.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds