Διεθνή νέα

Τεράστιοι μεγεθυντικοί φακοί πάνω από τα κανάλια της Βενετίας

By  | 

Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «SLOW LENS» ΤΟΥ VINCENT LEROY

Πέρυσι, ο Γάλλος καλλιτέχνης Vincent Leroy είχε εκθέσει την εγκατάσταση «Slow Lens» μπροστά από το Λούβρο, στο Παρίσι· φέτος συνεχίζει τα πειράματά του σχετικά με τα φαινόμενα που σχετίζονται με την ικανότητα αντίληψης και εγκατέστησε το «Slow Lens» στα κανάλια της Βενετίας.

Η γιγαντιαία εγκατάσταση από περίπου 60 μεγεθυντικούς φακούς περιστρέφεται αργά πάνω από το νερό μεταμορφώνοντας το τοπίο σε έναν ανάερο, φαινομενικό «αντικατοπτρισμό».

Οι έδρες των κατόπτρων διαθλούν το φως, στις αντανακλάσεις του νερού και των κτηρίων, δημιουργώντας μια καλειδοσκοπική, αφηρημένη και μεταβαλλόμενη εικόνα.

Το «Slow Lens» λειτουργεί ως φίλτρο μεταξύ των περαστικών και της πραγματικότητας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα μιας άλλης ανάγνωσής της· ονειρικής και ποιητικής.

Πηγή: Lifo

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds