Διεθνή νέα

TV5 MONDE

By  | 

Ταξίδι από τη Γη ως τ’ αστέρια

Ο κόσμος μας είναι τόσο εύθραυστος όσο και συναρπαστικός. Από τη Μαρτινίκα με το μοναδικό στον κόσμο οικοσύστημά της, έως την Ιαπωνία με τα χιλιετή δέντρα της, κάνουμε και ένα γύρο στο διάστημα, με τον Thomas Pesquet : μία επιλογή ντοκιμαντέρ που εξερευνούν τα μυστήρια της φύσης και του διαστήματος, αυτό τον Απρίλιο στο TV5MONDE.

Τα κοσμήματα της φύσης

Αναζήτηση στο κέντρο του Διαμαντιού
Κυριακή 4 Απριλίου στις 20:30*

Εξερεύνηση στην καρδιά ενός οικοσυστήματος μοναδικού στον κόσμο.
Στην Καραϊβική βρίσκεται ένας βράχος καταφύγιο κάποιων ειδών που άλλοτε ήταν ενδημικά στην Μαρτινίκα. Αποστολή προς αναζήτηση ενός από αυτά τα είδη, το οποίο υποτίθεται ότι έχει εξαφανιστεί εδώ και μισό αιώνα.
με υπότιτλους

Ιστορίες δέντρων
Κάθε Κυριακή από τις 11 Απριλίου έως τις 9 Μαϊου στις 20:30*

Ορόσημα μέσα στο χρόνο και μάρτυρες της συλλογικής ζωής.
Από τη Χιλή ως τη Σενεγάλη, και από την Καλιφόρνια έως την Ιαπωνία, ελάτε να ανακαλύψουμε αξιοσημείωτα δέντρα και να συναντήσουμε εκείνους που τα προστατεύουν.
με υπότιτλους

Το μυαλό στο διάστημα με τον Thomas Pesquet

Επάγγελμα αστροναύτης & Στόχος ο Άρης
Τις Τρίτες 13 και 20 Απριλίου στις 19:40*

Τα παρασκήνια των διαστημικών αποστολών.
Το πριν, το κατά τη διάρκεια και το μετά της αποστολής του Γάλλου που πέρασε έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Εντατική σωματική και ψυχολογική προετοιμασία, επιστημονικές εμπειρίες… ο συντονισμός γίνεται με λεπτομέρεια χιλιοστού για τον επόμενο στόχο: τον Άρη.
με υπότιτλους 


– Η κινηματογραφική επιλογή του μήνα –


Κυριακή 11 Απριλίου

«Σας τρώει ή σας γαργαλάει;»
Πρόσφατα εγκατεστημένος στο Saint-Maurice όπου είναι όλοι υγιέστατοι, ο δόκτωρ Νοκ πείθει όλο τον κόσμο ότι “οι πιο υγιείς φαινομενικά είναι ασθενείς εν αγνοία τους”. 
Με τον Λουί Ζουβέ 
με υπότιτλους 


Κυριακή 18 Απριλίου

Ψευδώς αφελής ή πραγματικός μπελάς;
Η Ζουλιέτα έχει λογοδοθεί με έναν άνδρα τον οποίο δεν θέλει. Ερωτεύεται έναν άλλο, ήδη αρραβωνιασμένο, και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να τον γοητεύσει.
Με τον Ζαν Μαρέ 
 με υπότιτλους 


Κυριακή 25 Απριλίου

Ένα περιστέρι σε έναν κόσμο με περίεργα πουλιών.
Ο Μαρσέλ, υπάλληλος σε ένα κοσμηματοπωλείο, γοητεύεται από τη Λουλού. Δεν φαντάζεται καν ότι η καλλονή και ο σύντροφός της σχεδιάζουν να διαρρήξουν το κοσμηματοπωλείο.
Με τον Mισέλ Σιμόν 
με υπότιτλους


Η σειρά του μήνα
Η ΑΝΑΚΩΧΗ
Κάθε Τρίτη από τις 30 Μαρτίου στις 22:00*



Το βέλγικο θρίλερ-φαινόμενο.
Μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ο Ιοάν επιστρέφει μόνιμα στο χωριό όπου μεγάλωσε. Όταν ανοίγει μία θέση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, βρίσκει ευκαιρία για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Η πραγματικότητα όμως τον προλαμβάνει όταν ανακαλύπτεται ένα πτώμα στο ποτάμι…
με υπότιτλους

* Ώρες Ελλάδος

ΓΙΑ ΤΟ TV5MONDE
Από αγάπη για τον πολιτισμό (με υπότιτλους).
Βραβευμένες ταινίες και κλασικός κινηματογράφος, πρωτότυπες σειρές, τέχνη του γαλλικού ευ ζην και γαλλική τεχνογνωσία (γαστρονομία, μόδα, ταξίδι), ντοκιμαντέρ (ιστορία, πολιτισμός, ανακάλυψη), ψυχαγωγία (τηλεπαιχνίδια, ψυχαγωγικά μαγκαζίνο, μουσική) και διεθνής ειδησεογραφία.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds