Ομορφιά

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

By  | 

Για να έχουμε μια σωστή περιποίηση δέρματος πρέπει να έχει γίνει μια σωστή διάγνωση δέρματος από την αισθητικό. Σε γενικές γραμμές οι τα τύποι του δέρματος είναι 4: « κανονικό,μεικτό,ξηρό,λιπαρό και ευαίσθητο.

Το κανονικό δέρμα είναι το πιο καλό και σπάνιο δέρμα και είναι το δέρμα που έχουμε συνήθως μέχρι την εφηβεία. Δεν έχει καμία ατέλεια, δεν έχει πόρους και έχει φυσιολογικό ph.

Tο μεικτό δέρμα είναι το αμέσως επόμενο κάλο ποιοτικά δέρμα. Έχει συνήθως διεσταλμένους πόρους, είναι  πιο λιπαρό στην περιοχή του Τ και μπορεί να υπάρχει και μια αίσθηση τραβήγματος.

Το ξηρό δέρμα συνήθως είναι ένα αφυδατωμένο δέρμα, παρουσιάζοντας έλλειψη νερού αλλά και τροφής δηλαδή έλλειψη λιπιδίων. Είναι ένα δέρμα που έχει ανάγκη πολύ συχνά από καλή ενυδάτωση με μια αρκετά λιπαρή κρέμα γιατί έχει την τάση να στεγνώνει συνεχώς και να στεγνώνει και να δημιουργεί την αίσθηση »τραβήγματος».

Το λιπαρό δέρμα έχει υπερβολική έκκριση σμήγματος και πολλές φορές μπορεί να δημιουργηθεί και ακμή λόγω μόλυνσης. Το δέρμα γυαλίζει και έχει διεσταλμένους πόρους  με μαύρα στίγματα  και τραχιά  υφή αλλά παράλληλα μπορεί να είναι και αφυδατωμένο.

Το ευαίσθητο δέρμα έχει ένα ρόδινο χρώμα σχεδόν μόνιμα με μικρούς πόρους και παρουσιάζει γενικότερα μια ευαισθησία. Συχνά μπορεί να είναι αφυδατωμένο και μακροπρόθεσμα μπορεί να παρουσιάσει ξηροδερμία.Είναι λεπτό και διάφανο, τραχύ στην υφή , με μειωμένες αντιστάσεις, πεσμένο ανοσοποιητικό των κυττάρων και μικρές διάχυτες ρυτίδες ενώ συχνά παρουσιάζει διάφορες αλλεργίες.

Κάνοντας μία έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της επιδερμίδας σας και βρίσκοντας τον τύπο δέρματος που έχετε, μπορείτε με τις κατάλληλες θεραπείες και τα σωστά προϊόντα να χαρίσετε στην επιδερμίδα σας όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που θα της χαρίσουν λάμψη, φωτεινότητα, σφριγηλότητα, ενυδάτωση και φυσικά μια όψη υγείας. Για όλους αυτούς του λόγους η αισθητικός- κοσμετολόγος κ. Νίκη Δρόσου σας περιμένει να κλείσετε το ραντεβού σας.

Μπορείτε να βρείτε την κ. Νίκη Δρόσου: Εχίνου 18 Νέα Κηφισιά, τηλ. 6945333561

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds