Ομορφιά

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ

By  | 

Η αισθητικός- κοσμητολόγος κ. Νίκη Δρόσου μας εξηγεί: »Ο ήλιος είναι πηγή ζωής και οι ηλιόλουστες μέρες, έχει αποδειχθεί ότι φτιάχνουν τη διάθεσή μας λόγω της αύξησης της σεροτονίνης. Η ζέστη και το φως μας χαλαρώνουν, προσφέρουν ευεξία γιατί οι ακτίνες του ήλιου επηρεάζουν τις ορμονικές λειτουργίες τους οργανισμού. Η υπερέκθεση, ωστόσο, στην ηλιακή ακτινοβολία είναι επικίνδυνη, ειδικότερα στις μέρες μας λόγω της τρύπας του όζοντος, δημιουργώντας δερματικές βλάβες που οφείλονται στις UVA-UVB ακτίνες».

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες επιπτώσεις του ήλιου:

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

Η ακτινοβολία προκαλεί διάσπαση του κολλαγόνου βρίσκεται στο χόριο και καταστρέφει τις κολλαγόνες ίνες με αποτέλεσμα την δημιουργία ρυτίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ

Η ακτινοβολία επίσης ευθύνεται για τη δημιουργία ελεύθερων ριζών που προκαλούν αλλαγές στο DNA των κυττάρων.

ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ

Η φωτογήρανση είναι ένα αθροιστικό φαινόμενο από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα. Σταδιακά, τα φαινόμενα της φωτογήρανσης εμφανίζονται με ένα θαμπό και λεπτότερο δέρμα, με χαλάρωση, πλαδαρότητα και με την εμφάνιση ρυτίδων.

Μπορείτε να βρείτε την κ. Νίκη Δρόσου: Εχίνου 18 Νέα Κηφισιά, τηλ. 6945333561

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds