ΒΙΒΛΙΟ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ, Η ΠΕΙΡΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ

By  | 

Όταν η νεαρή Γιαννούλα µεταµφιέζεται σε αγόρι και µπαρκάρει ως ναύτης στην Αστραπή για να ξεφύγει από τη µητέρα της και από τη φτώχεια του νησιού, δεν έχει ιδέα για την αποκάλυψη που την περιµένει: η Αστραπή δεν είναι συνηθισµένο εµπορικό πλοίο, αλλά ένα από τα πειρατικά που αλώνιζαν στο ελληνικό αρχιπέλαγος τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Ρεσάλτα, λάφυρα, απαγωγές, σκοτωµοί – αλλά και συναρπαστικές ιστορίες από το παρελθόν, κρυµµένοι θησαυροί και έρωτες, όλα αυτά θα γίνουν η ζωή της Γιαννούλας στα νερά του Αιγαίου για πάνω από έναν χρόνο.

Όταν επιστρέφει πια στο νησί, το άγριο αγοροκόριτσο έχει µεταµορφωθεί
σε µια όµορφη νεαρή γυναίκα, έτοιµη να σταθεί στα πόδια της και να αρχίσει να ζει την πιο προσωπική της περιπέτεια…

H Λίτσα Ψαραύτη γεννήθηκε στη Σάµο. Η οµορφιά της φύσης, τα ταξίδια σε ανατολή και δύση, το ιστορικό παρελθόν της πατρίδας της, καθώς και τα προβλήµατα του καιρού της, που απασχολούν τους νέους αλλά και κάθε σηµερινό άνθρωπο, της δίνουν ερεθίσµατα και είναι οι πηγές έµπνευσης των έργων της.

Τα βιβλία που έχει γράψει µέχρι σήµερα αγαπήθηκαν όχι µόνο από τους µικρούς, αλλά και από τους µεγάλους. Η Ακαδηµία Αθηνών έδωσε Έπαινο στο Αυγό της έχιδνας, το Yπουργείο Πολιτισµού βράβευσε µε το Κρατικό Βραβείο το Xαµόγελο της Εκάτης και τη Σπηλιά της γοργόνας, η οποία βραβεύτηκε επίσης και από το Ελληνικό Τµήµα της IBBY. Τα Δάκρυα της Περσεφόνης αναγράφηκαν στον Τιµητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ και το Διπλό ταξίδι τιµήθηκε από το Πανεπιστήµιο της Πάντοβα. Είναι µέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Ελληνικού Τµήµατος της IBBY, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, καθώς και του Δ.Σ. του περιοδικού Διαδροµές. Ήταν υποψήφια της χώρας µας για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2000. Tο 2012 βραβεύτηκε µε το Βραβείο της Ακαδηµίας Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.psarafti.gr

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ / ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ                                   

ΣΕΛΙΔΕΣ: 96                 ΣΧΗΜΑ:14Χ21              ISBN: 978-960-16-8328-7 ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2021, Λ.Τ. 6,60 €

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds