ΒΙΒΛΙΟ

ΚΑΡΥΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΗΣ / ΣΕΙΡΑ: ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ, ΒΙΒΛΙΟ 4 ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΘΗΡΑΣ 1600 π.Χ.

By  | 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ |ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΒΗ |ΛΕΛΑ ΣΤΡΟΥΤΣΗ

Η γη κουνιέται και η οικογένεια το αποφάσισε. Υπάρχει κίνδυνος. Τα παιδιά πρέπει να φύγουν. Έτσι σήμερα ο Κάρυς αποχαιρετά την πόλη, το λιμάνι, τις κροκοσυλλέκτριες,  το σπίτι του με τις ονειρεμένες ζωγραφιές στους τοίχους. Και αναρωτιέται, εκεί που θα βρεθεί, η φύση, οι γιορτές και τα παιχνίδια θα είναι τόσο ωραία όσο στο αγαπημένο του νησί;

Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της σειράς ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ.

Λίγα λόγια για τη Σειρά:

Είναι μία σειρά βιβλίων για μικρά παιδιά, ηλικίας 4-8 χρονών, με εντυπωσιακές πολύχρωμες εικόνες, που παρουσιάζουν με ευχάριστο και συνοπτικό τρόπο σημαντικές αρχαίες πόλεις, μνημεία και πολιτισμούς της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Η σειρά ξεκινά με τον Γλαύκο, τον μικρό Μινωίτη, και την Αλεξάνδρα, τη μικρή Μυκηναία, και συνεχίζεται με αγόρια και κορίτσια από το προϊστορικό Ακρωτήρι της Θήρας, την αρχαία Αθήνα, την αρχαία Μακεδονία αλλά και την Αίγυπτο και τη Μεσοποταμία. Σε κάθε βιβλίο υπάρχει ένας μικρός ήρωας ή ηρωίδα, που μιλά σε πρώτο πρόσωπο για τη ζωή και τις περιπέτειές του στη μακρινή εποχή στην οποία ζει. Το κείμενο είναι βασισμένο σε αρχαιολογικές πληροφορίες, που καλύπτονται ωστόσο από ένα περιτύλιγμα μυθοπλασίας. Αντίστοιχα, η εικονογράφηση βασίζεται σε αρχαιολογικά ευρήματα και επιστημονικές αναπαραστάσεις, εμπλουτίζεται όμως με λεπτομέρειες που δημιουργούν μία δική τους, παράλληλη μυθοπλασία.

Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει ένα μέρος καθαρά πληροφοριακό, με χάρτες ή άλλο εποπτικό υλικό, ανάλογα με το θέμα, καθώς και ένα «εικονόλεξο» με επιπλέον πληροφορίες για διάφορα θέματα, πρόσωπα και αντικείμενα που σχετίζονται με το περιεχόμενο του βιβλίου.

Η Κατερίνα Σέρβη γεννήθηκε στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960, που ήταν πολύ ωραία, όμως πάντα ήθελε να είναι και αλλού. Στη μινωική Κρήτη, στις προϊστορικές Μυκήνες, στην αρχαία Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κίνα, Αθήνα, Μακεδονία, στη Ρώμη, στην Πομπηία (όχι βέβαια τη μέρα της έκρηξης του Βεζούβιου!), στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη ή στον Μυστρά, σ’ ένα μεσαιωνικό χωριό της Ευρώπης, ακόμα και σ’ ένα ντράκαρ των Βίκινγκς ή σ’ ένα πειρατικό καράβι. Για να το καταφέρει, έγινε αρχαιολόγος-μουσειολόγος και συγγραφέας, κι έτσι έκανε ένα σωρό φίλους που κάθε τόσο την παίρνουν από το χέρι και την οδηγούν σε άλλους χώρους και χρόνους. Αυτούς που τώρα έχει τη χαρά να συστήσει και σ’ εσάς!

Η Λέλα Στρούτση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Γέμισε με άπειρα σκιτσάκια τα περιθώρια των βιβλίων που έπρεπε να διαβάσει για τα μαθήματα του σχολείου, για το πτυχίο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και για το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στο μάρκετινγκ στην Αγγλία. Για αρκετά χρόνια συνέχισε τη ζωγραφική και πάνω στις σημειώσεις για τη δουλειά της σε διαφημιστικές εταιρείες… Μια μέρα τα σκίτσα της αποφάσισαν να τρυπώσουν στις σελίδες βιβλίων για παιδιά! Την παρακίνησαν λοιπόν να παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, σχεδίου, εικονογράφησης και καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Από το 2013 εικονογραφεί βιβλία, εξώφυλλα, αλλά και συσκευασίες προϊόντων, αφίσες, game applications… Πού και πού ζωγραφίζει πίνακες ή γράφει και σχεδιάζει τα δικά της βιβλία!

ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ / ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ                          ΣΕΛΙΔΕΣ: 36                                                 ΣΧΗΜΑ: 22Χ22 ISBN: 978-960-16-80128-6         ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021, Λ.Τ. 9,90 €

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds