Γέφυρα πολιτισμού

ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

By  | 

Την πρώτη της έκθεση στην Σουηδία πραγματοποιεί η εικαστικός Μαρία Δελλαπόρτα, αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Νιώθοντας έντονη την ανάγκη να κουβαλήσει μαζί της το Φως της Ελλάδας, το αποτυπώνει στην χρωματική της παλέτα, σαν μια προσπάθεια να φωτίσει τις σκοτεινές μέρες, αυτής της όμορφης χώρας του Βορρά!!! Μέσα από τους πίνακες της, με σύγχρονη ματιά, εκφράζεται η ιστορία, η νοσταλγία αλλά και η υπερηφάνεια που νιώθει κάποιος που εγκαθίσταται μόνιμα στο εξωτερικό, για την κληρονομιά της χώρας του. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί Bildkällan, Falköping Σουηδίας από τις 16 έως 30 Ιανουαρίου 2021.

Είμαστε σίγουροι ότι θα θαυμάσουν και αγαπήσουν όπως εμείς τα έργα της που «φέρνουν» το καλοκαίρι καταμεσής του χειμώνα!

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds