Περιφέρεια Β.Αττικης

Σε εξέλιξη η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 2.527 οικογένειες με 4.353 ωφελούμενους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ

By  | 

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η στήριξη των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στόχος μας η στήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών της Αττικής»

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης 40, του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», προχώρησε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος 2018-2019 μέσω Αποκεντρωμένων Προμηθειών και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διανομή ειδών παντοπωλείου, νωπών ειδών, οπωροκηπευτικών και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε 2.527 οικογένειες με 4.353 ωφελούμενους, διαμέσου των οχτώ Κοινωνικών της Εταίρων: Δήμου Βύρωνα, Δήμου Γαλατσίου, Δήμου Δάφνης-Υμηττού, Δήμου Ζωγράφου, Δήμου Ηλιούπολης, Δήμου Καισαριανής, Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ- Δάφνης & Ζωγράφου).

Οι διανομές τροφίμων και άλλων ειδών θα συνεχιστούν σε τακτική βάση.

Σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Αποτελεί χρέος όλων μας να συμβάλλουμε στην προσπάθεια στήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας ειδικά αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε συστηματικά, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, προκειμένου να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό καταφέραμε να εξομαλύνουμε την πορεία υλοποίησης της διαδικασίας για την απορρόφηση των 17 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ΤΕΒΑ.  Επισημαίνω ότι για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα 40 εκ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε περισσότερους συμπολίτες μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη είναι πάντα αρωγός και σύμμαχος σε κάθε ενέργεια που βοηθά τους ανθρώπους. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βοηθήσουμε έμπρακτα τόσο υλικά, όσο και ηθικά τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη και τους φορείς και τις κοινωνικές δομές που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds