ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

14 Φλεβάρη : Η ημέρα του έρωτα

By  | 

Λόγω της ημέρας
Οι περισσότεροι μπερδεύουν τον έρωτα με την αγάπη.
Ο έρωτας ειναι ο ενθουσιασμός, οι πεταλούδες στο στομάχι, το σκίρτημα στο φιλί και στο χάδι.
Πόση διάρκεια έχει ο έρωτας; Οι ειδικοί λένε ως 9 μήνες. Μετά φεύγει ο ενθουσιασμός και ή θα μετατραπεί σε αγάπη ή σε…αέρα. Για αυτό και οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται λίγο πριν το χρόνο, αν αντέξουν δηλαδή ως τότε.
Η αγάπη έχει διάρκεια. Χτίζεται με την εμπιστοσύνη και θέλει διαρκή κι εντατική δουλειά. Είναι πιο ήρεμη από τον έρωτα αλλά πιο δυναμική με διάρκεια και αρκετές εναλλαγές. Καλλιεργείται μέρα με τη μέρα και εδραιώνεται με τον καιρό.
Είναι πιο βαθύ συναίσθημα, σου δημιουργεί ασφάλεια αλλά και εγρήγορση για να το εισπράττεις και να το νιώθεις πρέπει να το αποδέχεσαι. Υπάρχουν άνθρωποι που το απορρίπτουν γιατί είχαν πληγωθεί κάποτε στο παρελθόν.
Η αληθινή αγάπη γιατρεύει τις πληγές
Μην αναλώνεστε σε ανθρώπους που δεν αξίζουν. Αγάπη δεν σημαίνει γίνομαι το χαλάκι του άλλου ή συγχωρώ τα πάντα. Ακόμη και στην αγάπη υπάρχουν όρια.
Η αληθινή αγάπη γιατρεύει, δεν πληγώνει. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έμαθαν να αγαπούν ή αγαπούν μόνο τον εαυτό τους. Περνάνε από σχέση σε σχέση αναζητώντας την ένταση & το πάθος και ξανά από την αρχή. Μην περιμένετε λοιπόν ότι εσείς θα τους αλλάξετε. Κι αν είστε από τους τυχερούς που αγαπάτε και αγαπιέστε τότε παλέψτε για αυτή! Η αγάπη ολα τα μπορεί όταν είναι αμοιβαία!

Αγγελική Μεταξά

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds