Διάφορα

Η Οργάνωση SALVIA BURN ASSOCIATION

By  | 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ξεκινώντας ως κάτοικοι από το Μάτι και εθελοντές που υποστηρίξαμε από το 2018-2020 τους εγκαυματίες από εκείνη τη φωτιά, θέλοντας να μείνει παρακαταθήκη η γνώση αυτής της εμπειρίας,  δημιουργήσαμε το 2021 τη SALVIA, τη μοναδική οργάνωση για το έγκαυμα και τους εγκαυματίες στην Ελλάδα.

Η Οργάνωση πέρα από τους ιδρυτές και εθελοντές υποστηρίζεται από την Επιστημονική Επιτροπή, αποτελούμενη από ιατρούς και άλλους επιστήμονες, με ειδικότητες σχετικές με το έγκαυμα και τη στρατηγική των δράσεων της SALVIA.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

  • Υποστήριξη εγκαυματιών (ψυχολογική, υλική) και των φροντιστών τους και καθοδήγηση στη μακρά πορεία θεραπείας και αποκατάστασης.
  • Πρόληψη των ατυχημάτων εγκαύματος και μείωση της βαρύτητάς τους μέσω οργανωμένων δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και της Πολιτείας, μέσω ενημερωτικών σεμιναρίων σε σχολεία, ΚΑΠΗ, οργανισμούς και γενικότερο στο ευρύ κοινό.

Σε αυτό το πλαίσιο η Salvia παρέχει δύο εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη εγκαυμάτων, την πρόληψη αστικών πυρκαγιών, τρόπους αντιμετώπισης εγκαυμάτων και τρόπους  αντίδρασης σε περίπτωση φωτιάς.

  • Υποστήριξη μονάδων υγείας

Η SALVIA σε συνεργασία με τους ιατρούς και τους διευθυντές των Μονάδων Πλαστικής Χειρουργικής και των Εγκαυματικών Μονάδων εκπονεί οργανωμένη καταγραφή αναγκών σε κάθε υφιστάμενη μονάδα που δέχεται περιστατικά εγκαυμάτων.

Η SALVIA σε συνεργασία με τους ιατρούς και τους διευθυντές των Μονάδων Πλαστικής Χειρουργικής και των Εγκαυματικών Μονάδων εκπονεί οργανωμένη καταγραφή αναγκών σε κάθε υφιστάμενη μονάδα που δέχεται περιστατικά εγκαυμάτων.

  • Συνηγορία για την υποστήριξη δράσεων ευαισθητοποίησης της Πολιτείας και   βελτίωσης του Συστήματος Υγείας, αναφορικά με τη θεραπεία και αποκατάσταση των εγκαυματιών στην Ελλάδα, μέσα από τον εξοπλισμό των Εγκαυματικών Μονάδων της χώρας και την εξειδίκευση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Συνηγορία για την ανάπτυξη διαδικασίας συλλογής και τήρησης στατιστικών και επιδημιολογικών στοιχείων των εγκαυματιών στη χώρα.

Mετά από παρέμβασή μας προς το Υπουργείο Υγείας ψηφίστηκε διάταξη για κάλυψη των εγκαυματιών από τον ΕΟΠΥΥ θεσπίζοντας

  • 2019 Μητρώο Εγκαυματιών θυμάτων δασικών πυρκαγιών
  • 2022 Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών θυμάτων από κάθε αιτία
  • Θέσπιση της 16ης Δεκεμβρίου ως Πανελλήνιας Ημέρας Πρόληψης Εγκαυμάτων

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds