Διάφορα

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗΝ 82η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

By  | 

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία κατόπιν προσκλήσεως παρευρέθηκε στον εορτασμό της 82ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης (1941-2023), στην Αθήνα.   Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργάνωσε  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων  εψάλη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση Αθηνών και στη συνέχεια με τη  συνοδεία Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων  έγινε μετάβαση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα  και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Πολιτιστικών Κρητικών Συλλόγων και άλλων Πολιτιστικών Σωματείων και Φορέων,  παρουσία πλήθους κόσμου.

Στον  εορτασμό  η  Επτανησιακή Συνομοσπονδία  εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο  κ. Άννα Αλεξανδράτου – Δελλαπόρτα, η οποία κατέθεσε στεφάνι και την κ. Αικατερίνη Γρηγορίου  Μέλος του Δ.Σ.  Ο εορτασμός  ολοκληρώθηκε με  Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος.

           Η  Επέτειος αναφέρεται στη  Μάχη της Κρήτης το Μάιο του  1941,  στην αντίσταση, τη γενναιότητα και τον αγώνα  του κρητικού λαού που στάθηκε καθοριστική για την έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο αντιστασιακός αγώνας συνεχίστηκε πανελλαδικά κατά της τριπλής εχθρικής κατοχής (Γερμανικής, Ιταλικής, Βουλγαρικής),  παραδειγμάτισε και ενέπνευσε και τους άλλους  λαούς της Ευρώπης.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συμμετέχοντας στην ιστορική Επέτειο της Μάχης της Κρήτης  εκφράζει  την Ευχή  να σταματήσουν οι πόλεμοι όπου γης και όλοι  οι λαοί του κόσμου   να συνυπάρχουν ειρηνικά,  να μην καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πανανθρώπινες αξίες, να υπάρχει σεβασμός της ζωής και της ελευθερίας κάθε ανθρώπου.

                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ-ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ ΣΤΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΙΝΗ- ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds