Δήμος Κηφισιάς

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ. Η ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΩΝ ΥΦΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

By  | 

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 16/05

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού
Η έκθεση παρουσιάζει μεγάλο αριθμό παραδοσιακών ξυλόγλυπτων εργαλείων που σχετίζονται με την κλώση, τη ραπτική, το πλέξιμο, το κέντημα και διάφορες υφαντικές τεχνικές μικρής κλίμακας, καθώς και τον τρόπο χρήσης τους. Το υλικό της έκθεσης περιλαμβάνει ένα σύνολο εργαλείων ποιμενικής ξυλογλυπτικής και εργαλεία τα οποία έχουν παραχθεί σε ελληνικές φυλακές από τα τέλη του 19ου αιώνα έως περίπου το 1950, ενώ η παρουσίαση συμπληρώνεται και από αντίστοιχα αντικείμενα από τον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.


Κάθε κατηγορία εργαλείων εκτίθεται σύμφωνα με τη χρήση της και τη σχετική με αυτή τεχνική, αναδεικνύοντας τον πλούτο και την εφευρετικότητα των ξυλογλυπτών.
Τέλος, με την επιλογή κάποιων γνωστών τεχνιτών και καλλιτεχνών που ασκούν ακόμη στις μέρες μας τις τεχνικές αυτές, η έκθεση φιλοδοξεί να δώσει ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα για την επιβίωση των εφαρμοσμένων τεχνών στη σύγχρονη εποχή.
Επιμέλεια: Flavia Nessi Yazitzoglou, Τίνα Βασιλακοπούλου
Περισσότερες πληροφορίες 

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fbit.ly%2F3NBTvDb%3Ffbclid%3DIwAR3O-CsjRLdQZiq1znp0aGiYzgpw5ZVYx2FYq3qVCykj6ro8EuzU3NQ2Sdw&h=AT3uGoUmdoH_rqCJF0eEt0J4L6H8pLCn2bIhchSvMe3LO1wgFdTlc6BNuWc9QqWRa4frpxtHin1PqFl2bSOnz51WFlsQuVH_yvTr31ZfkRxzg297Uj-6xbZE4Re_WfwGZg&tn=-UK*F

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds