Διάφορα

ΤΑ ΜΑΤΙΑ «ΜΙΛΑΝΕ» ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ

By  | 

Είναι όμορφο να μπορείς να κοιτάς τον άλλον κατευθείαν στα μάτια και να ξέρεις τι σκέφτεται. Άλλωστε τα ματια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Σ’ αυτά γράφονται οι βαθύτερες σκέψεις χωρίς λόγια! Μέσα τους καθρεφτίζεται η πιο απόκρυφη σκέψη, το πιο ακριβό συναίσθημα, η πιο φτηνή δικαιολογία…Αρκεί να ξέρεις να τα διαβάζεις! Και πίστεψέ με… «θέμα εμπειρίας!» είναι κι αυτό!

Τα πιο ωραία μάτια δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο χρωμα, δεν είναι μπλε, πράσινα, γαλάζια. Ούτε συγκεκριμένο σχήμα σχιστά, αμυγδαλωτά, μεγάλα. Είναι αυτά που μπορείς να βλέπεις αν τα λόγια είναι αληθινά, γιατί στα μάτια κρύβονται όλα τα συναισθήματα και όλα τα ανείπωτα. Γιατί τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια, ποτέ δεν ψεύδονται φτάνει να μπορείς να τα «διαβάζεις».

Πόσα λόγια μας είπαν με ένα μόνο βλέμμα! Ένα και μόνο ένα, είναι αρκετό για να ερωτευθείς, να απογοητευτείς, να αναθαρρήσεις, να γοητευτείς ή να απομακρυνθείς. Η δύναμη των ματιών είναι τεράστια αρκεί αυτό που αντανακλάται μέσα τους να είναι αληθινό. Γιατί ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το καθαρό βλέμμα των όμορφων ανθρώπων ή το σκοτεινό των δόλιων και πανούργων; Όσο κι αν θέλει κάποιος να κρυφτεί τα μάτια του θα τον προδώσουν και τότε η αλήθεια θα αποκαλυφθεί γιατί πάντα στο τέλος είναι αυτή που θα λάμψει και τότε τα μάτια ή θα θαμπώσουν από τα δάκρυα ή θα ακτινοβολήσουν από ευτυχία.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds