Διάφορα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

By  | 

Η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ανάπηρους πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα μουσεία και του αρχαιολογικούς χώρους της χώρας που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

🪪

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο πολίτης είναι να σκανάρει την κάρτα. Και τόσο απλά, χωρίς καμία επιπλέον διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας, ανοίγει η πόρτα για εκείνον και τον συνοδό του, όπου προβλέπεται βάσει κλιμακίου αναπηρίας.

🏺

Κι έτσι, η κάρτα αναπηρίας μετατρέπεται και σε κάρτα πολιτισμού.Κι έτσι, κάνουμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την κοινωνία των ίσων ευκαιριών και της ευθείας αντιμετώπισης των διακρίσεων.Ακόμη, πριν λίγες ημέρες, η Ακρόπολη ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως πρότυπο συντήρησης κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Ναι, αναγνωρίζεται πως στην Ακρόπολη, με τον νέο ανελκυστήρα και τους νέους διαδρόμους, που την κατέστησαν επιτέλους προσβάσιμη, έργα για τα οποία γράφτηκαν και ακούστηκαν χιλιάδες σχόλια, δεν υπάρχει αρνητική επίπτωση στην Εξέχουσα Οικουμενική Αξία της και πως τα έργα που πραγματοποιήθηκαν ανταποκρίνονται στους κύριους στόχους του Άρθρου 9 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των αναπήρων.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds