ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

By  | 

Γράφει: η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη και η Αγγελική Μεταξά

-Είστε ένας τραγουδιστής που από πολύ νεαρή ηλικία καταφέρατε να συνεργαστείτε με πολύ μεγάλα ονόματα όπως η Πόλυ Πάνου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Γλυκερία, η Ελένη Βιτάλη, ο Θάνος Μικρούτσικος κ.α. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

Είναι πραγματικά μεγάλη η χαρά να έχεις στο ενεργητικό σου συνεργασίες με τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες. Αποτελεί όμως παράλληλα προσωπικό στοίχημα όσο και υπόσχεση απέναντι στον εαυτό μου αλλά και σε όλους αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού που μ’ εμπιστεύτηκαν, να συνεχίσω με πίστη στον ίδιο καλλιτεχνικά δρόμο, κάνοντας εξίσου όμορφες συνεργασίες και δουλειές.

-Έχετε τραγουδήσει αρκετές επανεκτελέσεις μερικών πολύ γνωστών τραγουδιών. Φοβηθήκατε τη σύγκριση;

Δε φοβήθηκα ποτέ τη σύγκριση, όχι γιατί είμαι αλαζόνας ή υπερόπτης ως άνθρωπος, αλλά επειδή γνωρίζω εκ των προτέρων πως θα σεβαστώ το τραγούδι που θα ξανατραγουδήσω βάζοντας σαφώς κι εγώ τη δική μου προσωπική πινελιά, όπως επίσης σέβομαι (με ότι αυτό συνεπάγεται..), και τον τραγουδιστή-ες που το τραγούδησαν πριν από μένα.

-Πώς νιώσατε την πρώτη φορά που ακούσατε ηχογραφημένη τη φωνή σας να τραγουδάει;

Ήταν αληθινά πρωτόγνωρη η αίσθηση να ακούω τη φωνή μου ηχογραφημένη πόσω μάλλον όταν κυκλοφόρησα τα πρώτα μου τραγούδια. Ένιωσα συστολή, ένα κούμπωμα θα έλεγα, περίμενα να δω τις αντιδράσεις του κόσμου. Ο κόσμος που με γνώρισε μέσα από τα τραγούδια μου, με αγάπησε και με στηρίζει και αληθινά χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω. 

-Πρόσφατα κυκλοφόρησε η καινούρια σας δουλειά σε ποίηση Άλκη Αλκαίου και μουσικές των Θάνου Μικρούτσικου, Μίλτου Πασχαλίδη, Θύμιου Παπαδόπουλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Μιλήστε μας για τη δουλειά αυτή.

Ναι, πριν από μερικούς μήνες, λίγο πριν το κλείσιμο των πάντων λόγω πανδημίας, κυκλοφόρησε από τη Minos – EMI η νέα μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όσα Ονειρευτήκαμε». Μια δισκογραφική δουλειά που στο επίκεντρο της έχει τη ποίηση του Άλκη Αλκαίου μελοποιημένη από τους Θάνο Μικρούτσικο, Μίλτο Πασχαλίδη, Θύμιο Παπαδόπουλο και Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Δέκα στο σύνολο τραγούδια, καινούρια αλλά και επανεκτελέσεις, όλα βασισμένα στη ποίηση του μεγάλου Άλκη Αλκαίου εκτός από ένα που τους στίχους του τους υπογράφει ο Γρηγόρης Λιάρος (αδερφός του Άλκη Αλκαίου).
Ένα όνειρο ζωής που πήρε σάρκα και οστά και το οφείλω ασφαλώς σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Κυρίως όμως το οφείλω στον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο. Θα τον τιμώ και θα τον ευχαριστώ όσο ζω. Δε θα ξεχάσω ποτέ, αν και μέσα στο γολγοθά της αρρώστιας του, πως και πόσο πολύ με στήριξε.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

-Ποιο είναι κάθε φορά το κριτήριο σας για την επιλογή των κομματιών που θα ερμηνεύσετε;

Δυο στοιχεία πλέον θα έλεγα πως εξετάζω σ’ ένα τραγούδι για να δω αν θα επιλέξω να το πω. Πρώτον, ο στίχος του αν μου αρέσει αν ακουμπάει στο σήμερα, και δεύτερον συνολικά το τραγούδι αν με ευαισθητοποιεί. Αν μου βγάζει συναισθήματα. Σε κάθε νέα δουλειά που κάνω προσπαθώ να έχω και κάτι να πω, να είναι   μια νέα πρόταση αλλά και πρόκληση για τα μέχρι στιγμής μουσικά μου βήματα.

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Όλος ο κλάδος των μουσικών αλλά και γενικότερα των καλλιτεχνών είναι δυστυχώς σε μια αναμονή λόγω της πανδημίας.  Η Τέχνη και ο Πολιτισμός  περνούν δύσκολες στιγμές. Όταν μας επιτραπεί θα κάνω ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορους χώρους ανά την Ελλάδα.
Δε παύω ασφαλώς να σκέφτομαι και να σχεδιάζω τις επόμενες μου δισκογραφικές κινήσεις. Και σαφέστατα  δεν σταματάω να ονειρεύομαι.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Μπορείτε να ακούσετε εδώ τη νέα δουλειά του Δημήτρη Κανέλλου: https://www.youtube.com/watch?v=dJyo-kzj0tE

Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλης της συνέντευξης χωρίς την αναφορά της πηγής.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds