Δήμος Κηφισιάς

Ανοικτή επιστολή στην Πρόεδρο του ΔΣ για τη 19η Τακτική Συνεδρίαση της 21ης Σεπτ. ΄22 από την Παράταξη του Νίκου Χιωτάκη

By  | 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Κυρία Λίλα Παπαδημητρίου

Κηφισιά, 21- 9 -2022

Κυρία Πρόεδρε,

Είναι αποδεκτό από το σύνολο της αυτοδιοίκησης ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών έχουν αποδυναμώσει τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, αφού έχουν αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων του, οι οποίες έχουν μεταφερθεί απ΄ευθείας στο Δήμαρχο, στην Οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή Ποιότητας ζωής.

Πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών, με αντίθετη γνώμη της ΚΕΔΕ, αφαίρεσε τη δυνατότητα στις αντιπολιτεύσεις των Δημοτικών Συμβουλίων να θέτουν θέματα προ Ημερησίας Διατάξεως ως «Έκτακτα θέματα».

Κυρία Πρόεδρε,

Στη τρέχουσα δημοτική περίοδο, με «έλλειμμα Δημοκρατίας» των συνεδριάσεων, μας καλείτε να συμμετάσχουμε σε Δημοτικά Συμβούλια, με ελάχιστα τακτικά θέματα για διάλογο, ενώ δίνετε τη δυνατότητα για «συζήτηση Προ Ημερησίας»  με διάρκειας 45΄ μόλις για 10 Δημοτικές παρατάξεις και μάλιστα κάθε δύο συνεδριάσεις!

Κυρία Πρόεδρε,

Στη σημερινή 19η συνεδρίαση, νομίζουμε ότι ολοκληρώνετε την υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και την απαξίωση της παρουσίας των δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτευομένων παρατάξεων.

Σήμερα, μετά από 63 ημέρες (!), από την 20η Ιουλίου,  αφού έχουν γίνει δύο συνεδριάσεις, η 17η και η 18η, χωρίς να έχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δικαίωμα ερωτήσεων «προ ημερησίας διατάξεως» έχετε συμπεριλάβει πράγματι τον τίτλο «συζήτηση προ Ημερησίας».    Όμως, …όχι συμπτωματικά, θα απουσιάσει από τη συνεδρίαση, προγραμματισμένα άρα το γνωρίζατε και δικαιολογημένα ο κ. Δήμαρχος, στον οποίο έχουμε να απευθύνουμε ερωτήματα και προβλήματα του Δήμου.

Κυρία Πρόεδρε,

Σεβόμενοι τον θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου αλλά και τους πολίτες που έχουμε αποστολή να υπηρετήσουμε, θέτοντας σε συζήτηση τα δεκάδες άλυτα προβλήματά τους στην Εκάλη, τη Νέα Ερυθραία και την Κηφισιά,

σας καλούμε να αναβάλετε τη σημερινή 19η Τακτική Συνεδρίαση για την προσεχή εβδομάδα, όπου με την παρουσία του Δημάρχου να κάνουμε ωφέλιμη διαλογική συζήτηση για τις πόλεις και τους συμπολίτες μας, προτείνοντας θέματα, αναζητώντας λύσεις και κυρίως λειτουργώντας με σεβασμό στους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης που όλοι υπηρετούμε.

Με εκτίμηση,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης:

Νίκος Χιωτάκης ,  Γιάννης Διονυσιώτης,   Μαρία Κεφαλά Σαμαλτάνη,   

Αννα Κορογιαννάκη,     Ανθούλα Καπετανάκη,  Σοφία Πάντου,    Δημήτρης Λιανός,     Στάθης Κύρλος,     Δημήτρης Ανδρεαδάκης,      Κώστας Τσιλιγκίρης,     

Γιώργος Κατσίμπας,      Βασίλης Καραγιαννάκης.     

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds