Δήμος Κηφισιάς

Τραπέζι με βαριά υπογραφή

By  | 

Το Θέατρο Πρόβα στην επίσημη …πρόβα του (παράσταση) στο αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς έδωσε άλλη διάσταση στα «τέσσερα πόδια του τραπεζιού», έργο υπογεγραμμένο από τον κορυφαίο αξέχαστο συγγραφέα και στιχουργό Ιάκωβο Καμπανέλλη, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Η είδηση θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού και θεατράνθρωπου Κώστα Καζάκου άλλαξε προς στιγμήν την έναρξη της παράστασης και μετά το τρίτο κουδούνι και με πρόταση της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Νίνας-Ασπασίας Βλάχου, θίασος και κοινό κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Η ιστορία του έργου γράφτηκε πριν χρόνια 44 ωστόσο φάνηκε απόλυτα σύμφωνη με τη σημερινή πραγματικότητα. ‘Τα επτά αδέλφια’ της σκηνής, όπως συχνά συμβαίνει και σήμερα στη ζωή, με τις αντεγκλήσεις τους δημιούργησαν μια τεράστια οικογενειακή ‘φασαρία’ στον βωμό της πατρικής κληρονομιάς που ο καθένας διεκδικούσε για τον εαυτό του. Τελικά όμως πείστηκαν ότι η ομόνοια είναι ο καλύτερος δρόμος για συνεννόηση και οικογενειακή ομόνοια!

Οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες επί σκηνής Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Κώστας Δαρλάσης, Κοραλία Τσόγκα, Αντώνης Ζιώγας, Ελευθερία Ρήγου, Άννα Πορφύρη και Υάκινθος Μάινας, έδωσαν ένας ένας και όλοι μαζί, ρεσιτάλ ερμηνείας. Και βέβαια το κοινό τους αντάμειψε με ένα τόσο θερμό χειροκρότημα που έφτασε να ζεστάνει ακόμα και το ψυχρό κλίμα της φθινοπωρινής νύκτας.

Ενός λεπτού σιγή από τον θίασο και τις κερκίδες στη μνήμη του αξέχαστου θεατράνθρωπου Κώστα Καζάκου.
Στιγμιότυπο από την παράσταση
Η γνωστή κυρία της σκηνής Μαίρη Ραζή στη σκηνή του αίθριου Κηφισιάς
Στιγμιότυπο από την παράσταση με προεξάρχοντα τον Σωτήρη Τσόγκα, ιδρυτή μαζί με τη Μαίρη Ραζή του Θεάτρου Πρόβα.
Χαρούμενο επιτέλους χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την παράσταση εν ώρα οικογενειακής ομονοίας.
Έκπληξη της βραδιάς για την πρωταγωνίστρια Μαίρη Ραζή μια ολόδροση ανθοδέσμη από την εξαδέλφη της κυρία Τζένη Μήτση εκδότρια της ιστορικής εφημερίδας ‘Βραδυνή’. Στο πλάνο επίσης Κοραλία Τσόγκα, Υάκινθος Μάινας, Νίνα Βλάχου, Αργυρώ Τζελίλη.
Ο Ολυμπιονίκης μας αρσιβαρίστας Γιώργος Τζελίλης με τη σύζυγό του Αργυρώ, οι κυρίες Μαίρη Γκελεστάθη, Πόλα Γεωργούλα, Πόλυ Αστερίου.
Όλος ο θίασος επί σκηνής για την αναμνηστική φωτογραφία.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds