Άρθρα

Σήμερα τελείται ο Καθαγιασμός του Αγίου Μύρου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

By  | 


Στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν από χθες τα δοχεία με το Άγιο Μύρο. Συγκεκριμένα πρόκειται για δώδεκα μεγάλους αμφορείς με δύο λαβές, οκτώ αργυρές λυκήθους, εικοσιδύο μικρά ασημένια δοχεία και τρεις μικρές μυροθήκες, δυο αργυρές και μια αλαβάστρινη. Από εκεί θα ξεκινήσει σήμερα η πομπή μεταφοράς τους στον Πατριαρχικό Ναό όπου θα τελεστεί ο Καθαγιασμός του Αγίου Μύρου.

Όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, όλα είναι έτοιμα σύμφωνα με την τάξη της Μητρός Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds