Περιφέρεια Β.Αττικης

Επίσκεψη του Ελληνοαμερικανού Γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

By  | 

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε την ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων με στόχο τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής μας, με επίκεντρο τον τουρισμό»

photo raptakis 1

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής Λ. Ραπτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Ο κ. Ραπτάκης συνοδευόταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «GreekChallenge» Σ. Μπουζαία. Στη συνάντηση μετείχε και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει ότι η στήριξη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας συμβάλλει στο να δυναμώσει η φωνή των ΗΠΑ, υπέρ της χώρας.

Ο κ. Ραπτάκης τόνισε πως η Αμερική παρακολουθεί τις εξελίξεις και πρόσθεσε πως η στήριξη της Αμερικανικής Ομογένειας στην Ελλάδα είναι δεδομένη και διαχρονική.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για ζητήματα που σχετίζονται με τη δυνατότητα ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Αττικής κυρίως, μέσα από την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται για την ενίσχυση και προώθηση της «γαλάζιας» ανάπτυξης.

Προς αυτή την κατεύθυνση και με δεδομένα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής όπως είναι το ελκυστικό παράλιο μέτωπο, εξετάστηκαν, με όχημα τη διαχρονικά καλή ελληνοαμερικανική συνεργασία,  οι προοπτικές ενδυνάμωσης του θαλάσσιου τουρισμού μέσα και από τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων, που θα προσδώσουν κύρος στην Αττική και θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην τουριστική της προβολή.

«Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής και η προβολή των τουριστικών της πλεονεκτημάτων ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης αλλά και έπειτα, στη μετά πανδημίας εποχή, βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Στηρίζουμε και επενδύουμε στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων όπως και στη διαχρονική στήριξη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας στη χώρα μας, που αυτή την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί πολύτιμο σύμμαχό μας σε όλα τα επίπεδα, δυναμώνοντας τη φωνή της χώρας μας. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο προκειμένου να ενισχύουμε το brandnameτης Αττικής μας, προβάλλοντας σε όλο τον κόσμο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και συμβάλλοντας έτσι, στην αναπτυξιακή της επανεκκίνηση, στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας αλλά και στην ισχυροποίηση της τοπικής οικονομίας».  

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds