Η ιστορία πίσω από το όνομα

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑ-ΛΟΥΚΑΣ

By  | 

Γράδει: η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη

Το XeiroTexnima Lucas

Το 1987, ο Λουκάς Χριστοδούλου, ερωτικός μετανάστης από την Λεμεσό Κύπρου, ξεκίνησε τη λειτουργία ενός μικρού καταστήματος με υλικά συσκευασίας στη Νέα Ερυθραία.Η επιχείρηση ξεκίνησε στο μικρό κατάστημα (35 τετραγωνικών) του Φώτη Αναγνώστου (πεθερού του Λουκά) και με αργά και σταθερά βήματα, άρχισε να εξελίσσετε στον τομέα των ειδών συσκευασίας. Στην αρχή με σακούλες πλαστικές και χάρτινες, λίγες κορδέλες και μερικά κουτιά συσκευασίας, και συνέχισε έτσι για μια δεκαετία, εμπλουτίζοντας τα διαθέσιμα είδη με περισσότερα κουτιά, τσάντες και ψάθινα καλάθια.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Κάποια στιγμή τα είδη αυξήθηκαν τόσο, που οι ανάγκες τις επιχείρησης σε χώρους πώλησης αυξήθηκαν, κι έτσι προχώρησε σε επέκταση του καταστήματος, δίνοντας του το σημερινό μέγεθος και μορφή. Με πλούσια γκάμα σε είδη συσκευασίας και διακόσμησης, υλικά για κατασκευές και χειροτεχνίες, είδη για μπομπονιέρες και διακόσμηση σε γάμους και βαπτίσεις, καλοκαιρινά, χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά διακοσμητικά, ψάθινα είδη και καλάθια, κορδέλες και μεταλλικά αντικείμενα. Σήμερα, το όνομα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επιχείρησης έχουν αλλάξει. Στον ίδιο χώρο που ξεκίνησε : Ελευθερίου Βενιζέλου 71, στην καρδιά της Νέας Ερυθραίας) βρίσκεται η επιχείρηση με επίσημο όνομα XeiroTexnima Lucas Ο.Ε. με ιδιοκτήτες τα δυο ξαδέλφια Χριστοδούλου Χριστιάνα και Αναγνώστου Φώτη (κόρη και ανιψιός του Λουκά).

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ


Διατηρώντας τις βασικές ηθικές αρχές του ιδρυτή της επιχείρησης, προσπαθούν πάντα να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των πελατών και φίλων τους. Έχουν σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με τους προμηθευτές τους, οι οποίοι είναι επίσης κατά κύριο λόγο ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό μπορούνε να εξασφαλίζουν ικανοποιητικές τιμές στα διάφορα είδη, σταθερή τροφοδοσία της επιχείρησης με προϊόντα και αξιοπιστία και συνέπεια στις παραγγελίες που αναλαμβάνουμε.Παραμένουν ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διακόσμησης και της συσκευασίας.
Κρατάνε τον οικογενειακό χαρακτήρα της επιχείρησης: Στην επιχείρηση εργάζονται μέλη και φίλοι της οικογένειας Χριστοδούλου – Αναγνώστου Οι εποχιακές ανάγκες καλύπτονται δίνοντας εργασία σε φίλους ή και πελάτες της επιχείρησης.

Η ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ


Παρακολουθούν τις εξελίξεις:Το 2010 ξεκινήσαν και τη διαδικτυακή τους παρουσία μέσα από τη σελίδα μας https://lucas.com.gr/ επιτρέποντας έτσι στους πελάτες και φίλους τουςνα πραγματοποιούν τις αγορές τους και ηλεκτρονικά. Διατηρούν σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook και στο Instagram) και ενημερώνουν μέσα από αυτές τους φίλους τους για τα νέα της επιχείρησης τους. Συμμετέχουν κατά καιρούς σε εκθέσεις χονδρικής (Mostra Rota) ή και λιανικής πώλησης (Χειροτέχνικα).
Φτιάχνουμε με τα χέρια μας: Παράγουν χειροποίητα κεραμικά αντικείμενα με την τεχνική της πηλοπλαστικής.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

Έτσι, με πηλό, φτιάχνουν υλικά για μπομπονιέρες, υλικά για γούρια, διακοσμητικά για λαμπάδες ή και διαφημιστικά αντικείμενα. Κατασκευάζουν γούρια, μπρελόκ (καθημερινά, διαφημιστικά ή τουριστικά), βραχιόλια κλπ αντικείμενα και αξεσουάρ, χρησιμοποιώντας ελληνικά μεταλλικά ή ξύλινα στοιχεία και χειροποίητα κεραμικά παραγωγής μας.Αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό και την παραγωγή σε μαρτυρικά και μπομπονιέρες βάπτισης και γάμου. Φροντίζουν για τη διακόσμηση σε καλάθια, λαμπάδες, κλπ για γάμους, βαπτίσεις, γενέθλια και λοιπές εκδηλώσεις.Κάνουν αμπαλάζ και συσκευασία ατομικών ή και εταιρικών δώρων, σύμφωνα με το γούστο και τις ανάγκες των πελατών.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds