Αγαπητό μου ημερολόγιο

Αγαπητό μου ημερολόγιο

By  | 

Η απογοήτευση είναι ένα είδος χρεοκοπίας. Χρεοκοπίας επειδή ξοδεύουμε πολλά σε ελπίδες και προσδοκίες, επενδύοντας συχνά σε λάθους ανθρώπους, λάθος σκέψεις, λάθος επιλογές. Φταίνε μόνο όμως οι άλλοι; Φυσικά και όχι. Φταίμε εμείς που τους εξιδανικεύουμε ενώ μέσα μας γνωρίζουμε ότι δεν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας.

Τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να «ψηφίζουμε» αυτόν που υπόσχεται λιγότερα. Θα είναι ο λιγότερο απογοητευτικός! Όπως έλεγε η Αγγλίδα συγγραφέας G.Elliot : Τίποτε δεν είναι τόσο καλό όσο φαίνεται από πριν! Άλλωστε τα σπασμένα φτερά χωράνε πιο εύκολα σε κουτί συσκευασίας. Σύμφωνα με τον Jean Jacques Rousseau, «όλες οι δυστυχίες μου προέρχονται από το γεγονός ότι είχα υπερβολικά καλή γνώμη για τους άλλους»

Δε ξέρω για τους άλλους, εγώ μέσα μου πιστεύω ότι είναι καλύτερο να απογοητευτείς αν αποτύχεις, αλλά είσαι χαμένος εξαρχής αν δεν προσπαθήσεις καν!!!

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds