Άρθρα

Make-A-Wish: Η Ιστορία Ιδρυσής του

By  | 

15 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η Ιστορία της ίδρυσης του Make a Wish

🎗

Όλη μας την ευγνωμοσύνη χρωστάμε στον Chris, το πρώτο παιδί ευχής και ήρωά μας!Ο μικρός μαχητής από την Αριζόνα υπήρξε η αφορμή για την ίδρυση του Make-A-Wish.

Ήταν αυτός που σηματοδότησε την αρχή για την εκπλήρωση χιλιάδων ευχών παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Όλα ξεκίνησαν το 1980…

Από τη στιγμή που διαγνώστηκε με λευχαιμία, η βαθύτερη ευχή του Chris Greicius ήταν να γίνει αστυνομικός. Στα μάτια του 7χρονου ήρωα, η εξάλειψη όλου του «κακού» ήταν η «διέξοδος» από τη δική του σκληρή μάχη με το «κακό», τη λευχαιμία.

Ο Chris και η ευχή του ένωσαν μια ολόκληρη κοινότητα. Ολόκληρη η Αριζόνα, με πρωταγωνιστές τους αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας έκαναν το αδύνατο δυνατό! Εκπλήρωσαν τη μεγαλύτερη επιθυμία του! Τη στιγμή που έγινε ο πρώτος και μοναδικός αστυνομικός του Τμήματος, ο Chris έδωσε το έναυσμα για την ίδρυση ενός Οργανισμού που εκπληρώνει τις βαθύτερες ευχές παιδιών πάνω από 40 χρόνια… του Make-A-Wish!

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds