Άρθρα

Δεύτερη μέρα self test στα σχολεία: Ρεκόρ κρουσμάτων σε μαθητές – Τα σημερινά ποσοστά

By  | 

Σε 9.688 ανέρχονται σήμερα τα θετικά self test εκπαιδευτικών και μαθητών. Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση την Παρασκευή των μαθητών στο σχολείο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας η εκπαιδευτική κοινότητα συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό διασποράς του ιού.

Self test στα σχολεία: Ακόμα 9.688 θετικά – Ξεπέρασαν συνολικά τα 25.000

Δεύτερη ημέρα σήμερα, με τα αρνητικά αυτοδιαγνωστικά τεστ ανά χείρας, μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία, στις φυσικές τους τάξεις για την δια ζώσης διδασκαλία. Τη χθεσινή ημέρα, το πρώτο Self test εντόπισε 15.547 κρούσματα , εκ των οποίων 2300 εκπαιδευτικών θετικών στον ιό.

Από τη Δευτέρα (6/12) η δωρεάν διάθεση self test σε όλους τους ενήλικες - Τι πρέπει να ξέρετε

Υπουργείο Παιδείας: Αν δεν κάναμε test δεν θα βρίσκαμε τόσα κρούσματα

Όπως αναφέρει και η ηγεσία του Υπουργείου ” 2ος μαζικός οριζόντιος έλεγχος σήμερα για προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. Έως σήμερα το πρωί υπήρχαν 9.688 θετικά σελφ τεστ. Θα ακολουθήσει και 3ο τεστ την Πέμπτη για προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Εφαρμόζονται πολλαπλά φίλτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Όλοι αυτοί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων πραγματοποιούνται χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύοντας χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό.

Η εκπαιδευτική κοινότητα συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.”

πηγή:www.infokids.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds