Άρθρα

Άνοιγμα σχολείων: 14.000 κρούσματα από self test σε μαθητές και καθηγητές

By  | 

Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα με νέο πρωτόκολλο και πολλοί γονείς αγωνιούν καθώς η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί στη χώρα μας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, έχουν ήδη ανιχνευθεί μέσω σελφ τεστ (μέχρι χθες βράδυ) περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα.

Άνοιγμα σχολείων: 14.000 κρούσματα από self test σε μαθητές και καθηγητές

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν οι πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι (τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, καθώς έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον και οι εμβολιασμένοι). Και αυτό γίνεται χάρη στη λειτουργία των σχολείων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ήδη ανιχνευθεί μέσω σελφ τεστ (μέχρι χθες βράδυ) περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα. «Αυτά τα κρούσματα ΔΕΝ θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού. ΚΑΘΕ ΕΝΑ τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα

πηγή/www.health4you.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds