Άρθρα

Colette Maze: η γηραιότερη πιανίστα στον κόσμο

By  | 

Σε ηλικία 106 ετών κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ.

Λέγεται Colette Maze και γεννήθηκε το 1914 στο Παρίσι. Από τα παιδικά της χρόνια έδειξε το πάθος της για τη μουσική, ακούγοντας τα παιδιά της γειτονιάς της να παίζουν πιάνο. Οι γονείς της διέκριναν το ταλέντο της και σύντομα βρήκαν καθηγητή πιάνου να την αναλάβει.

Σε ηλικία 15 ετών, η Colette Maze έγινε δεκτή στο «Ecole Normale de Musique» στο Παρίσι, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της με την καθοδήγηση των μεγαλύτερων Γάλλων συνθετών της εποχής και αργότερα εργάστηκε και η ίδια ως καθηγήτρια πιάνου.

Παίζοντας πιάνο για περισσότερα από 100 χρόνια, εξασκείται ακόμη καθημερινά για 4 ώρες, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η ενασχόληση με τη μουσική συντελεί στη διατήρηση της καλής σωματικής, διανοητικής και ψυχικής υγείας.

Το 1998, σε ηλικία 84 ετών, κυκλοφόρησε το πρώτο της album, ενώ το πιο πρόσφατο album της κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021.

Η ίδια δηλώνει ότι: «το να παίζεις πιάνο δεν είναι πιο δύσκολο από το να τρως μία σαλάτα» και εκπλήσσει ευχάριστα με τη ζωτικότητά της, το κέφι της για ζωή και δημιουργία και την εφηβική ψυχή που κρύβεται μέσα της.

Απολαύστε το video με την Colette Maze να παίζει πιάνο:

Πηγή: ogdoo.gr

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds