Άρθρα

H NASA ψάχνει εθελοντές για να ζήσουν ένα χρόνο «σαν να βρίσκονται στον πλανήτη Άρη»

By  | 

Όσοι επιλεγούν θα κάνουν ένα εικονικό ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη, σε συνθήκες προσομοίωσης. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις άνοιξε την Παρασκευή και η NASA ψάχνει τέσσερα άτομα. Ο χώρος 158τμ στον οποίο θα διαμείνουν, δημιουργήθηκε από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και βρίσκεται μέσα σε ένα κτίριο στο διαστημικό κέντρο Johnson, στο Χιούστον του Τέξας.

Δεν έχει παράθυρα και οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν θα καταναλώνουν έτοιμο φαγητό. Τρία τέτοια προγράμματα δρομολογούνται από τη NASA, με το πρώτο να ξεκινά το φθινόπωρο του 2022.

Η επικεφαλής Γκρέις Ντάγκλας δήλωσε: «Θέλουμε να καταλάβουμε πώς οι άνθρωποι λειτουργούν σε έναν άλλον πλανήτη. Προσπαθούμε να εξερευνήσουμε ρεαλιστικές καταστάσεις στον Άρη».

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στη μηχανική ή τα μαθηματικά. Η NASA διαμηνύει ότι μόνο Αμερικανοί πολίτες ή οι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ θα επιλεχθούν για το πείραμα, το οποίο θυμίζει λίγο το φιλ The Martian του 2015, με πρωταγωνιστή τον Matt Damon.

Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 30 και 55 ετών και να έχουν καλή σωματική υγεία.

Ο Καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ είπεότι η NASA αναζητά άτομα που «θα μπορούσαν να γίνουν αστροναύτες», κάτι που θα έκανε το πείραμα πιο αποτελεσματικό.

Πηγή: LIFO

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds