Άρθρα

Το πρώτο παγκάκι θηλασμού σε κεντρική πλατεία του Βελγίου

By  | 

Για διευκόλυνση των γυναικών που θηλάζουν σχεδίασαν και τοποθέτησαν το πρώτο παγκάκι θηλασμού στο Βέλγιο Grand-Place de Courtrai. . Σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί η μητέρα να αλλάξει, να απασχολήσει και να ταΐσει το μωρό της ακόμη κι αν βρίσκεται στον δρόμο και μάλιστα για δυο γυναίκες ταυτόχρονα. Έχει μοντέρνο και λιτό σχεδιασμό και τοποθετήθηκε 1η Αυγούστου εν όψει της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από 1 έως 7 Αυγούστου.

Το παγκάκι, πέρα από το πρακτικό κομμάτι του, θέλει να περάσει το μήνυμα στους πολίτες ότι ο μητρικός θηλασμός μπορεί να γίνει παντού και ο κόσμος δεν πρέπει να συντηρεί αναχρονιστικές και σεξιστικές ιδέες. Η σεξουαλικότητα δεν πρέπει να συγχέεται με τον θηλασμό που αποτελεί μια εντελώς φυσική πράξη και να πάψει να είναι ταμπού στις σύγχρονες κοινωνίες

πηγή:laplacedesfilles.com/ μτφρ Αγγελική Μεταξά

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds