Άρθρα

Η δωρεά τομογράφου PET/CT στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης απ’ το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο

By  | 

Την πολύ σημαντική δωρεά της προμήθειας τεσσάρων νέων μηχανημάτων PET/CT από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” (ΙΣΝ) στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων Ηρακλείου και Λάρισας, αποδέχθηκε στην σημερινή του συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων/υπολογιστική τομογραφία (PET/CT) αποτελεί μια τεχνολογική καινοτομία στο χώρο της μοριακής ιατρικής, συνεχώς και ταχέως εξελισσόμενη και βρίσκει πολλές εφαρμογές στη Νευρολογία, την Καρδιολογία και κυρίως την Ογκολογία. Στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν, ήδη, 9 μηχανήματα PET/CT.

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Με τη δωρεά της προμήθειας τεσσάρων νέων μηχανημάτων PET/CT του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος (ΙΣΝ) τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Λάρισας, της Αλεξανδρούπολης και του Ηρακλείου, θα εξοπλιστούν με υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα θα υλοποιηθεί ένα ακόμα βήμα για τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας. Η δωρεά εκτός της προμήθειας των μηχανημάτων περιλαμβάνει και τη χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση και υλοποίηση των κατάλληλων υποδομών για την εγκατάσταση και λειτουργία του παραπάνω εξοπλισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο θα βελτιώσει την κάλυψη των ασθενών σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς θα αυξήσει σημαντικά τη διαθεσιμότητα των PET/CT και θα μειώσει την αναμονή των ασθενών. Μάλιστα η επιλογή των νοσοκομείων δεν είναι τυχαία, καθώς στόχος είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

πηγή:evros-news.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds