Άρθρα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

By  | 


«Σβήνουν» για πάντα τα υπέροχα μάτια της Τζένης Καρέζη. Ξημερώνοντας η 27η Ιουλίου του 1992 τα σαγηνευτικότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου έδυσαν για πάντα. Η Τζένη Καρέζη, μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, έφυγε στα 58 της χρόνια

Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου που κράτησε μόνο δύο χρόνια(1962-1964). Η Καρέζη φορούσε νυφικό δημιουργίας του Έλληνα σχεδιαστή Ντίμη Κρίτσα με τον οποίο διατηρούσε φιλική και επαγγελματική σχέση. Το ταξίδι του μέλιτος έγινε στο Παρίσι. Όμως λόγω πολλών και διαφορετικών υποχρεώσεων ο γάμος έληξε σύντομα

Το 1966 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Κοντσέρτο για πολυβόλα» του Ντίνου Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ γνώρισε και ερωτεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της Κώστα Καζάκο. Η σχέση επισημοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου 1968, με το γάμο τους να τελείται παρουσία λίγων και αγαπημένων ανθρώπων τους. Η ζωή της άλλαξε και άνοιγε μπροστά της ένα νέο κεφάλαιο, που την έκανε να νιώθει σύμφωνα και με δικές της δηλώσεις ολοκληρωμένη. Τον επόμενο χρόνο η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο που μετέπειτα ακολούθησε επίσης την υποκριτική. Η Καρέζη και ο Καζάκος παρέμειναν μαζί ως τον πρόωρο θάνατο της το 1992 από καρκίνο. Η Τζένη Καρέζη πάλεψε για 3 χρόνια πριν καταλήξει.


Τζένη Καρέζη-Κώστα Καζάκος


Γάμος Τζένης-Κώστα

Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης στην Αθήνα και η ταφή της πραγματοποιήθηκε στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθος κόσμου, θαυμαστών της που ήθελαν να την αποχαιρετήσουν. Λίγους μήνες πριν το θάνατό της είχε τελειώσει την συγγραφή της αυτοβιογραφίας της, που εκδόθηκε ένα χρόνο μετά τον θάνατό της με τον τίτλο «Τετράδια Ζωής».

Τον Σεπτέμβριο του 1992 ιδρύθηκε η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που φέρει το όνομά της, στόχος της οποίας είναι η ανακουφιστική φροντίδα για καρκινοπαθείς και ασθενείς με άλλες χρόνιες νόσους. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της ήταν μεταξύ άλλων οι η Μελίνα Μερκούρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Κούρκουλος (που δεν βρίσκονται πια στην ζωή), η Νόνικα Γαληνέα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Κώστας Καζάκος.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds