Άρθρα

Μαθητές λυκείου δώρισαν τα χρήματα της εκδρομής στο φιλόπτωχο της ενορίας τους

By  | 

Σε μια πράξη ανθρωπιάς και αγάπης προχώρησαν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στην Πύλη Τρικάλων για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη αυτές τις άγιες ημέρες.

Τα παιδιά του σχολείου αποφάσισαν να συγκεντρώσουν και να δωρίσουν όλα τα χρήματα από την φετινή εκδρομή τους, η οποία λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί, στην ενορία του σχολείου τους ώστε αυτά να διατεθούν για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

“Τα παιδιά εμπιστεύονται τον Χριστό και την ενορία τους”, ανέφερε φανερά συγκινημένος ο εφημέριος του ιερού ναού αγίου Βησσαρίωνος πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κατσαρός αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την πρόθεση των παιδιών και πρόσθεσε πως “πονά η καρδιά τους για τον συνάνθρωπο καθώς σε εκείνον ψάχνουν τον Χριστό. Είναι τα παιδιά μας που παίρνουν την λύπη τους επειδή δεν θα πάνε εκδρομή λόγω της καραντίνας και την μετατρέπουν σε χαρά, σε αγάπη, σε δράση και σε παρέμβαση ζωής”.

Παράλληλα, ο π. Δημήτριος, ευχαρίστησε θερμά τον διευθυντή και τους καθηγητές του Λυκείου Πύλης, αλλά και τους γονείς των παιδιών που τα ανέθρεψαν με αρχές και πίστη

πηγή:/orthodoxia.info/news

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds