Συνεντεύξεις

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ

By  | 

1. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, στιχουργός, ποιητής, συνθέτης, ενδυματολόγος, μοντέρ, ραδιοφωνικός παραγωγός. Αν αφήσουμε την ιδιότητα του ηθοποιού απ’έξω, ποια άλλη ιδιότητα είναι ποιο κοντά σε εσάς;

 Αγαπώ πολύ το Μοντάζ το οποίο και έχω σπουδάσει στην Αυστρία αλλά και την Σκηνοθεσία. Το μοντάζ για μένα είναι μέρος της καθημερινότητας μου και της δουλειάς μου. Η θεατρική σκηνοθεσία ξεκίνησε το 2006 και το να βρίσκομαι πίσω από τις κουίντες ως σκηνοθέτης είναι για μένα πολύ δημιουργικό και μαγικό.

2. Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με την υποκριτική;

Το 2001 ξεκίνησα να παίζω θέατρο όταν με σήκωσε  η μεγάλη ηθοποιός Ρένα Βλαχοπούλου για να τους πάω δύο ποτήρια κρασί στην σκηνή, στο έργο η Χαρτοπαίχτρα του Δημήτρη Ψαθά. Αυτό ήταν. Από εκείνη την στιγμή παραμένω ερωτευμένος με το θέατρο και προσπαθώ να το υπηρετώ.

3. Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να σκηνοθετεί συναδέλφους;

Δεν είναι καθόλου εύκολο. Θέλει τακτική και στρατηγική. Συγκέντρωση και μεγάλη προσοχή για να βγάλεις τους συνεργάτες σου όσο πιο άρτια τεχνικά και ερμηνευτικά μπορείς. Μα προ πάντων θέλει αγάπη. Επειδή είμαι και ο ίδιος ηθοποιός, αγαπώ τους ηθοποιούς και μπορώ να πω ότι καταφέρνω να βγάζω το καλύτερο τους εαυτό στην σκηνή.

4. Έχετε δημιουργήσει αρκετές ταινίες και μάλιστα βραβευμένες. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Σκηνοθετώ ταινίες μικρού μήκους από το 2011 με πρώτη ταινία μικρού μήκους το «Donna Guy» με τον αδερφικό συνεργάτη μου Ανέστη Δαλέζη και πιο πρόσφατα «Α.Μ.Ε.Α. Ακόμη Μία Ελπίδα Αλίκη» (2019), «Κορωνοϊός; Ε, και;» της Ελένης Αναγνωστοπούλου (2020) και «Με Χρώματα Νοσταλγίας» (2020) σε συνεργασία με την Ελένη Αναγνωστοπούλου με την συμμετοχή των Μπέσσυς Μάλφα, Σπύρου Μπιμπίλα, Βασίλη Τραϊφόρο, Σοφίας Μπαλάση, Μαριάννας Ξενίδου, Βασίλη Σαμαριτάκη, Γιώργου Ανδρουτσόπουλο, Δέσποινας Τσολάκη, Κώστα Βενετσάνου και άλλων. Τις ταινίες μικρού μήκους τις στέλνω σε Διεθνή και Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ και επειδή χρησιμοποιώ ένα συγκεκριμένο μοτίβο μοντάζ και σκηνοθεσίας που είναι καθαρά «κινηματοθεατρικό» το αγκαλιάζει το κοινό. Έχω ένα πολύ προσωπικό στυλ Μοντάζ και εφέ το οποίο δείχνει να περνάει σε μεγάλο μέρος του κοινού ευχάριστα. Όλα αυτά βέβαια γίνονται με την βοήθεια των συνεργατών μου που αποτελούν και την ομάδα μου.

5.  Μέσα στο διάστημα που μας πέρασε υπήρξατε ιδιαιτέρως δημιουργικός, αφού αν δεν κάνω λάθος ετοιμάσατε τρεις ταινίες. Θα μας πείτε λίγα λόγια;

Συμμετέχω σε δύο κινηματογραφικές ταινίες του Θεόδωρου Κολοβού «Γιατί Αντωνάκη; Γιατί Νικολάκη; και την Επετειακή ταινία για το 1821 «Που’ σαι Μωρέ Νικηταρά» στον ρόλο του Γρηγορίου Δικαίου Παπαφλέσσα. Επίσης πρωταγωνιστώ στην νέα ταινία μικρού μήκους του Ιωάννη Φωτεινού «Get a Life» που αποτυπώνει την καθημερινότητα ενός γιού που συμβιώνει με τον πατέρα του που πάσχει από άνοια.

6. Αυτήν την περίοδο ετοιμάζετε μία ακόμα ταινία. Σε τι αναφέρεται;

Αυτήν την περίοδο δουλεύουμε με την συνεργάτιδα μου Ελένη Αναγνωστοπούλου μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τις ψυχολογικές επιπτώσεις του εγκλεισμού λόγω του Κορωνοϊού στους εφήβους.

7.  Με ποιο κριτήριο γίνεται κάθε φορά η επιλογή των υπόλοιπων ηθοποιών, σε κάποια δουλειά που ετοιμάζετε;

Τα κριτήρια είναι δύο, η συνεργασιμότητα και το ταλέντο. Έχω μόνιμους συνεργάτες, ανθρώπους που έχουν όρεξη για δημιουργία και θέληση για να δώσουν και οι ίδιοι την ψυχή τους. Θέλω ανθρώπους καθαρούς και διάφανους, όπως γράφω και σε ένα τραγούδι μου.

8. Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα θέλατε πολύ να υποδυθείτε;

Θέλω να υποδυθώ τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα είτε στο θέατρο είτε στον κινηματογράφο. Είναι μια φιγούρα που επηρέασε την Ιστορία της Επανάστασης και πιστεύω ότι θα μπορούσα να τον ερμηνεύσω σε κάποια μελλοντική παραγωγή αν μου δινόταν η ευκαιρία.

9. Υπάρχει κάποιος ρόλος που να σας έχει δυσκολέψει αρκετά στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Ένας ρόλος ο οποίος τον λάτρεψα αλλά με δυσκόλεψε παρά πολύ, ήταν στα 17 μου, όταν έκανα τον Σαϋλοκ στον «Έμπορο της Βενετίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ήταν μια περίοδος της ζωής μου όπου έχασα ένα αγαπημένο μου πρόσωπο στην πρεμιέρα της παράστασης.

10.Από που αντλείτε έμπνευση για όλα όσα κάνατε και κάνετε; Ποια είναι η κινητήριος  σας δύναμη;

Εμπνέομαι παρά πολύ από τους ανθρώπους και τα ρεαλιστικά χαρακτηριστικά τους. Το πάθος μου είναι το θέατρο και τη δύναμη μου την αντλώ από την λαχτάρα μου για δημιουργία.

11. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Συνεχίζω κάθε Τρίτη  στις 17:00 μ.μ. στο www.Joy-Radio.gr την θεατρική Ραδιοφωνική εκπομπή «Θεατράλεον με τον Λεονάρντο Θίμο»  και  αυτό το διάστημα ολοκληρώνω την Διαδικτυακή θεατρική σειρά «Καλλιτέχνες εν Δράσει» των Ελένη Αναγνωστοπούλου Αντώνης Σπυρίδων Αργυρός και Λεονάρντο Θίμο που προβάλλεται στην Αυστρία, Ρωσία και Τουρκία με μεγάλη επιτυχία. Συμμετέχω στα τηλεοπτικά σίριαλ «Έξαψη», «Ήλιος» και «Τα Καλύτερα μας Χρόνια». Επίσης,  στο νέο σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που θα προβληθεί από την ΕΡΤ, σε έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο. Τέλος, όσον αφορά το θέατρο, έχω αναλάβει να ενσαρκώσω τον Τσάρλι Τσάπλιν  στο θεατρικό έργο της Ζωής Γκαϊδατζή με τίτλο  «Όταν ο Τσάρλι Τσάπλιν Συνάντησε τον Θανάση Βέγγο».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds