Άρθρα

Τα κλαδιά κινδυνεύουν να γίνουν «προσάναμμα»

By  | 

και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος αγρόν αγοράζει

πηγή: πρώτο θέμα

Στην Εκάλη και την Πολιτεία τα απομεινάρια από τα δένδρα που έσπασαν στον χιονιά του Φεβρουαρίου έχουν γεμίσει τα πεζοδρόμια και φτάνει ένα αναμμένο τσιγάρο που θα πετάξει κάποιος για να λαμπαδιάσουν – Δείτε φωτογραφίες

Το θέαμα διασχίζοντας τις οδούς Ρόδων και Καστρίου στην Εκάλη, αλλά και άλλους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή,  σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ισχύει η φράση «τοπική αυτοδιοίκηση» και το κυριότερο, αν λειτουργεί.

Σωροί από δεκάδες σπασμένα κλαδιά δέντρων που άφησε πίσω του ο χιονιάς του Φεβρουαρίου πάνω σε στο πεζοδρόμιο εδώ και μήνες, αφού παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δεν έχει κάνει τίποτε.


Δείτε την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Ρόδων στην Εκάλη


Αυτά που αποτελούν ένα πρώτης τάξεως προσάναμμα για τις φωτιές του καλοκαιριού εδώ και μήνες, παρατημένα εκεί χωρίς ο Δήμαρχος να έχει πράξει το αυτονόητο. Να στείλει δηλαδή συνεργεία με φορτηγά για να μαζέψουν αυτό το προσάναμμα που συνιστά άμεσο κίνδυνο, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Πολλοί θυμήθηκαν ότι στον πρόσφατο χιονιά ο κύριος Θωμάκος κατάφερε να αποκλείσει σχεδόν την Κηφισιά τον περασμένο Φεβρουάριο, αφού σε πολλές γειτονιές και δρόμους ακόμη και στο κέντρο της πόλης εκχιονιστικά εμφανίστηκαν την τρίτη ημέρα της χιονόπτωσης
Δεν έχει τέλος η εγκατάλειψη της οδού Ρόδων στην Εκάλη

Tελικά ίσως δεν είχαν άδικο εκείνες τις ημέρες οι πολίτες της Κηφισιάς που αναπόλησαν τον προηγούμενο Δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη.

Επί των ημερών του τα εκχιονιστικά δούλευαν μέρα-νύχτα για να είναι όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί, ενώ συνεργεία είχαν ρίξει αλάτι πριν την έλευση του χιονιά αλλά και καθημερινά, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς οι δρόμοι της πόλης.

Δρόμοι σαν την οδό Σοφοκλέους που έχει μεταβληθεί σε ένα καθόλου ωραίο προσάναμμα χάρη στην αδιαφορία της Δημοτικής αρχής που δεν έχει κάνει τίποτε, εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες.

πηγή: πρώτο θέμα


Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds