Άρθρα

Αγαπητό μου ημερολόγιο: Γιορτή της Μητέρας όταν δεν υπάρχει η …μητέρα

By  | 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

σήμερα τυπικά θα γιόρταζε και η δική μου μανούλα αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχει φύγει από κοντά μας, σχεδόν στην ακμή της ζωής της, περίπου στην δική μου ηλικία. Κάθε χρόνο λοιπόν, αυτή η μέρα είναι ένας κόμπος στον λαιμό που με πνίγει, κι ας πέρασαν τα χρόνια, ο πόνος παραμένει. Κι ας έχω γίνει μητέρα, σκέφτομαι πόσο όμορφα θα ήταν να ζούσε και η δική μου μαμά, να μπορούσα να την αγκαλιάσω ξανά, να την φιλήσω, να νιώσω την «μυρωδιά της» αυτή της μητέρας κάτι ανάμεσα σε τριαντάφυλλο και γιασεμί, σε ροδόνερο και μπαχάρι, κάτι που σε κάνει να νιώθεις ζεστασιά και στοργή, αυτό που θυμίζει «μητέρα» και ταυτίζεις την εικόνα της με την θύμηση του αρώματος της.

Πόσο παιδεύομαι να μην τις παρασύρει ο χρόνος αυτές τις αναμνήσεις…πόσο πολύ με παιδεύουν όταν προσπαθώ να τις επαναφέρω στην μνήμη μου και δυσκολεύομαι κάθε φορά και περισσότερο! Μετά τα βάζω με τον εαυτό μου και του ρίχνω ευθύνες καθώς η καθημερινότητα και η ρουτίνα με παρέσυραν να ξεχάσω. Μετά με δικαιολογώ γιατί είναι πολλά τα χρόνια και εγώ μεγάλωσα πια και δυσκολεύομαι. Σήμερα που είμαι εγώ μητέρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σου λένε «Χρόνια πολλά μαμά» και φεύγουν, άντε να σου δώσουν ένα φιλί και ένα λουλούδι στην καλύτερη ένα μικρό δώρο αν το θυμηθούν. Παλιά, όταν ήμουν εγώ το παιδί, βγαίναμε έξω για φαγητό και γλυκό όλοι μαζί οικογενειακώς, χωρίς να σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε να πάμε κάπου αλλού ειδικά τέτοια μέρα. Μπορεί να άλλαξαν οι καιροί, όμως εγώ αναπολώ ακόμη εκείνα τα χρόνια, χρόνια ανέμελα, χαρούμενα που μπορούσα να προφέρω την λέξη «μαμά», μια λέξη που νοσταλγώ τόσο πολύ…κι ας μεγάλωσα δεν θα πάψω να λέω πόσο μου λείπεις μαμά μου…

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds