Πρόσωπα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΑΡΙΚΟΣ

By  | 

Ο Κωνσταντίνος Λιαρίκος είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται σε ερασιτεχνικό επίπεδο με τις κατασκευές φωτιστικών από διάφορα ανακυκλώσιμα  υλικά. Η αλήθεια είναι ότι ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά με αυτό, ο επαγγελματισμός και η αρτιότητα αποτυπώνεται σε κάθε αντικείμενο.  Τον συνάντησα στο εργαστήριό του και μπορώ να πω ότι είναι ένας άνθρωπος που αποπνέει τόσο φως και ο ίδιος που δεν τυχαίο ότι επέλεξε να ασχοληθεί με το φως.

1. Πώς ξεκίνησε όλη αυτή η ιδέα;

Αρχικά ξεκίνησα να φτιάχνω stomp boxes για να παίζω κιθάρα, μετά έφτιαξα κάποια κρουστά. Στη συνέχεια, έφτιαξα ένα φωτιστικό για το γραφείο μου από ένα σκισμένο αμπαζούρ. Το είδαν κάποιοι φίλοι, τους άρεσε και άρχισαν να μου ζητάνε να φτιάξω και γι’αυτούς. Έτσι άρχισα να φτιάχνω περισσότερα κομμάτια και ο κόσμος άρχισε να τα ζητάει.

2. Τι υλικά χρησιμοποιείτε για την δημιουργία όλων αυτών των αντικειμένων;

Υλικά πεταμένα, ξύλα, θαλασσόξυλα, κομμάτια από κινητήρες και ποδήλατα, παλιά εργαλεία, παλιά μουσικά όργανα, κουτιά, τηλέφωνα, παλιά φωτιστικά και πολυελαίους.

3. Ποια υλικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν; ποια υλικά είναι εντελώς ακατάλληλα;

Δεν χρησιμοποιώ καθόλου πλαστικό και οτιδήποτε καινούριο, εκτός από τα βασικά ηλεκτρολογικά υλικά που πρέπει να είναι καινούρια.

4. Πόσο δύσκολο είναι να βρεις τα υλικά που απαιτούνται;

Πάρα πολύ εύκολο, δεδομένου ότι τα μαζεύεις από τον δρόμο. Στα αφήνει ο κόσμος στον δρόμο. Με τον καιρό έχω αρχίσει και έχω και από φίλους που μου μαζεύουν και εκείνοι και μου φέρνουν.

5. Πόσος χρόνος χρειάζεται περίπου για την δημιουργία ενός τέτοιου αντικειμένου;

Περισσότερος χρόνος απαιτείται για να φανταστώ πως θα είναι ένα αντικείμενο τελειωμένο καθώς και για την προετοιμασία, το γυάλισμα των ξύλων και των μετάλλων. Από εκεί και πέρα η συναρμολόγηση είναι το εύκολο μέρος.

6. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μάλλον αδύνατον,  από άποψη χώρου, να κρατήσετε όλα αυτά τα αντικείμενα που δημιουργείτε. Είναι όμως εύκολο να τα αποχωριστείτε;

Κάποια κομμάτια είναι πολύ δύσκολο να τα αποχωριστώ. Υπάρχουν κομμάτια που παρακαλάω να μην τα πάρει κανένας.

7. Κλείνοντας, υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε;

Νιώθω πολύ μεγάλη ηθική ικανοποίηση κάθε φορά που κάποιος επιλέγει ένα αντικείμενό μου. Το φως είναι κάτι πολύ προσωπικό και ο άλλος επιλέγει αυτό το φως για να το βάλει στο σπίτι του, στον χώρο και να τον συντροφεύει, να τον ηρεμεί. Νιώθω τόσο όμορφα όταν μου στέλνουν φωτογραφίες με τα αντικείμενά μου, να φωτίζουν τον χώρο τους.

Μερικές από τις δημιουργίες του Κωνσταντίνου Λιαρίκου:

Μπορείτε να βρείτε τις δημιουργίες του Κωνσταντίνου Λιαρίκου: https://www.facebook.com/CLStomps

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Λουτριώτης

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds